Offline | Traveling the World

2019 – anul revenirilor și „destinațiilor” împlinite. Din Maldive până-n SUA

13/03/2020

Acest articol, în mod tradițional, apărea la început de an nou, adică ar fi trebuit publicat în ianuarie, dar cum 2020 a început cu multe activități, l-am tot amânat, dar am zis să-l public totuși – la început de an al meu, de ziua mea, căci cu plăcere retrăiesc momente și emoții din călătoriile avute și plus că în timp voi reveni cu drag aici… 2019 a fost bun, chiar foarte bun din perspectiva călătoriilor. Anul 2019 a fost al dorințelor-destinații împlinite, dar și al revenirilor în unele locuri.

2018. Din Mauritius până în Maldive

Am început 2019 pe plajele albe din Maldive – un vis împlinit, trăit. Mi-a plăcut și sper mult că-n această viață mai ajung acolo, măcar o dată 🙂 Puteți citi sau reciti „33 de curiozități din Maldive”, „Maldive – partea frumoasă. Ce trebuie să știi când alegi o insulă-resort” și „Maldive, dincolo de lux. La ce să te aștepți dacă mergi pe o insulă cu localnici”.

După asta dintr-o glumă, dintr-o idee, dintr-o dorință… am ajuns la Bran, Râșnov, Brașov și Sinaia, în cadrul unei excursii de 2 zile, pe final de februarie – început de martie. Intensă, dar cu multe descoperiri. A fost frumos și, da, la Brașov mai vreau și altă dată… să merg să-l savurez la pas, în liniște, chiar poate sub un soare mai generos 🙂 Vedeți întreaga aventură în: „Brașov. Ce poți face într-o zi” și „Castelul Bran. Tunelul Timpului. Cetatea Râșnov”, dar și „Sinaia. Castelul Peleș și Pelișor”.

La scurt timp am revenit în Istanbul. Scopul era clar – Palatul Topkapî, pentru că data trecută văzusem multe dintre obiectivele turistice, iar acest palat îmi rămăsese restanță și era o dorință. A fost o altă dorință împlinită. Plus și Turnul Galata. Castelul m-a impresionat, dar Istanbulul de data aceasta m-a mai cu îmbulzeală, mai solicitant… Prima dată mă cucerise… 23 de curiozități din Istanbul, Turcia – unicul oraș pe două continente”.

Descoperă-l în doar câteva zile! Ce poți face și vizita în impresionantul Istanbul

Cu ocazia zilei mele de naștere anul trecut, am scris 27 de curiozități despre pasiunea mea pentru călătorii 🙂 Acum ar trebui să scriu 28, altele 28?! 😀

27 de curiozități despre pasiunea mea pentru călătorii

Tot în martie am fost în calitate de Ambasador Digital la o nouă ediție de Moldova Fashion Days – cel mai mare show de modă din țară, la care merg deja de vreo 6 ani sau mai mult. 

În aprilie am revenit la sudul Moldovei. Am vizitat Vinăria din Vale, Lunca Prutului de Jos, dar și buneii de la Văleni. Tot în acea lună m-am alăturat campaniei și Târgului de Caritate „End Violence”, organizat de UNDP Moldova. Aprilie m-a readus și la Iași, unde am mai fost de câteva ori, dar revin mereu cu drag.

Luna mai m-a readus în Germania. Am ajuns a doua oară. De data aceasta am explorat Bavaria – un tărâm de poveste, cu castele și regi, cu munți, peisaje superbe și orașe pictate. Dar am mers și în satele Butuceni și Trebujeni, unde am vizitat câteva pensiuni și locul unde se desfășoară în fiecare an Festivalul DescOPERĂ. 

Am fost de 2 ori în Germania. Cu ce impresii am rămas

În piscină 28 de grade, iar în aer 13. Despre experiența de la Königliche Kristall Therme in Schwangau

În iunie am trăit două experiențe interesante – cea de model pentru o zi” la Fashion Soiree, dar și cea de Ambasador al Festivalului DescOPERĂ, la care am ajuns, în sfârșit, căci mă porneam de câțiva ani… Și tot în acea lună am „savurat” momente într-un lan cu levănțică. Teoretic, nu a fost mare lucru, dar ca amintire e frumos… 

Iulie m-a readus pe litoralul turcesc, doar că în Bodrum – o nouă locație. Chiar dacă mare și temperaturile nu prea au impresionat, excursia în Efes a fost wow. Mai ales că a fost o decizie spontană, îmi venise ideea de a merge cu doar câteva zile înainte de a ajunge în Turcia. După ce am văzut câteva fotografii și am citit din istorie, am zis că sigur vreau acolo. Da, recomand!

Ce să descoperi în Bodrum, în afară de Masouleul din Halicarnas – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice

Excursie în Efes – al doilea cel mai mare oraș antic. Și la Templul lui Artemis – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice

Meryem Ana Evi – Casa Fecioarei Maria din Efes: Izvorul Minunilor și Zidul Dorințelor

Spre finalul lunii am ajuns la Castelul Mimi, unde ne-am distrat între fete, am experimentat calitatea de fotomodele în haine autohtone și am mâncat prima dată melci. 

În august, pe lângă faptul că explicam De ce mai scriu pe blog într-o eră a Instagram-ului (apropo, m-am cam lăsat de Instagram, nu știu de ce…dar așa am simțit), am revenit și-n Italia. Pe final de vară, am revăzut marea, dar, de fapt, am mers prima dată la Marea Tireniană în Fregene. Și am bifat Roma, unde voi reveni în viitor, căci vreau încă multe să văd.

Roma, la pas. Cum să vezi principalele obiective turistice în doar câteva ore

Septembrie mi-a adus o nouă ediție de Moldova Fashion Days, unde am purtat cu mândrie ținute autohtone. Dar și am ajuns prima dată în Georgia. De vreo 5 ani căutam oportunități. Am găsit, am fost, mai vreau 🙂 Plus, am bifat cea mai lungă ședere peste hotare. Am vizitat 3 orașe. Și am revenit cu diplomă de la o școală de democrație

Fermecătorul Tbilisi, Georgia. De știut, de văzut, de făcut

Octombrie, când am revenit din Georgia, am mers din nou la Odessa – destinația care e mereu o idee bună și delicioasă. Tot în acea lună primeam viza pentru SUA și începeam să înțeleg că marele meu vis devine realitate. 

Finalul de 2019 și începutul de 2020 m-au găsit în Miami, Florida, SUA. Nici că puteam să visez la mai mult.

Minim 22 de curiozități și impresii din Miami, Florida. Prima mea călătorie în SUA

2019 cum a început fabulos – așa și s-a încheiat.

Pentru noul an – 2020 și 28, îmi doresc lucruri „banale” – sănătate și să avem libertatea de a călători în continuare, așa cum era până acum… căci asta e fericire!

5 destinații perfecte. Atunci când vrei vară, dar e iarnă-n calendar!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *