Offline | Traveling in Moldova

5 lucruri de care să ții cont, înainte să mergi să faci fotografii într-un lan cu levănțică

25/06/2019

După cum bine ați văzut pe Facebook și Instagram, duminică, am fost într-un lan cu levănțică și am făcut câteva zeci de imagini foto și video, dacă nu mai multe 😀 Și, deși, nu m-am pregătit în vreun mod special, decât mi-am ales rochia și m-am aranjat, ajunsă pe câmp, am constat o serie de lucruri bune de știut înainte, pentru a evita anumite momente neplăcute…

Așa că, deși nu intenționam să fac o postare pe blog despre această plimbare, m-am gândit că ar putea fi utilă pentru cineva care planifică să meargă să savureze peisajele violet și, evident, să facă fotografii.

Așadar, totul e simplu:

1.Ținuta. Evident că, dacă mergem să facem fotografii, mai ales – așa mai speciale, ne gândim ce vom purta. Da, știm cu toții de hainele albe în levănțica violet, dar, sinceră să fiu, mă uitam 2 zile în urmă pe Instagram, și practic 90% din cei care au pozat în levănțică, erau în alb. Și parcă deja devine banal, parcă se pierde farmecul. Cel puțin sigur nu e ceva wow, deși, da, e frumos. Eu tot inițial pregăteam în capul meu o ținută albă sau cu alb, dar apoi am decis că nu. Mai ales că, aveam o superbă rochie nouă, dar aveam emoții că nu se va încadra bine în peisaj. Aveți grijă la culori, totuși. Optați pentru ceva în contrast – nu optați pentru verde închis (de culoarea frunzelor) și nici violet (de culoarea florilor), căci, pur și simplu, vă veți „pierde” pe fundal. Galben, roșu, roz, albastru… oh, câte culori sunt 🙂 Până la urmă, important e să vă simțiți bine 🙂 Și dacă doriți, puteți lua și mai multe ținute… de ce nu?!

2.Lumina naturală. Dacă e înnorat – știți, fotografiile vor mai gri, mai „șterse”, dacă soarele e prea puternic – se pierde din intensul culorilor, pot fi umbre. Evident că, fotografii superbe ne oferă lumina apusului, dar la apus e foarte multă lume, de obicei – lucru demonstrat. Oricum, să vă gândiți și la acest aspect.

3.Ora când mergeți. Inițial ne porneam sâmbătă pe la 17-18, pentru că brusc au apărut nori negri, cu descărcări electrice și am zis să nu riscăm. Din varii motive nu am mai mers nici duminică-dimineața, iar seara era ocupată, așa că… da, au rămas orele amiezii, cele mai fierbinți, dar… ce nu faci ca să nu ratezi ocazia?! Da, te îmbraci și mergi. Am ajuns pe la ora 15 în lanul cu levănțică și eram doar noi, am făcut foto și video în voie. Și când peste vreo 40 de minute au venit vreo 20 de persoane, am înțeles că a fost o idee tare bună (fără să știm) să venim ziua, când e cald, și nimeni nu vrea să vină 😀

4.Albinele. E logic: sunt flori – sunt albine, este natură – sunt insecte. Dar, da, eu nu m-am gândit la asta 😀 Și când am ajuns și am auzit „muzica” albinelor, am zis că, cel puțin, sper la față să nu ajungă) Am fost, totuși, înțepată, în picior. A usturat, s-a umflat, e încă roșu, dar nu e nimic grav 🙂 În caz că vă e frică sau sunteți alergici, să țineți cont și să luați măsuri.

5.Accesorii. Pentru fotografii frumoase e bine dacă aveți și ceva accesorii, pentru a „schimba” look-ul. Spre exemplu, o pălărie, bentițe, o coroniță sau un buchet de levănțică. Și, desigur, zâmbetul și buna dispoziție. Cele mai frumoase fotografii  – sunt cele în care zâmbim 🙂

Desigur că, e important și cine e fotograful 😀 important e să fie un om cu care vă simțiți bine, liber!

Și la final vă spun că, avem mare noroc să avem aceste lanuri cu levănțică în mai multe localități din țară. Spre exemplu, un prieten din România mi-a zis că lanul cel mai apropiat de București e în Bulgaria 🙂 Și vorba multora în aceste zile… nu e nevoie să mergi în Franța ca să te fotografiezi în levănțică 😀 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *