Fashion&Beauty | Offline | Traveling in Moldova | Traveling the World

2016: Thailanda, România, Turcia, Letonia și Moldova

03/01/2017

Anul 2016 a fost un nou an bun, din perspectiva călătoriilor și activității mele de jurnalist –  îndeosebi, deoarece bloggingul a rămas la nivel de hobby – pentru mai mult e nevoie de timp mai mult.

Am început anul pe plajele frumoase și apele calde ale Oceanului Pacific, în Hua Hin, Thailanda. Apoi, chiar în primele zile, am mers în zgomotosul Bangkok, în cel mai vizitat loc de acolo, și în capitala veche a Thailandei – Ayutthaya, dar și am descoperit o piață plutitoare. Am mers pe elefant 🙂 și am savurat câteva zile delicii thailandeze, apoi, totuși, am cedat – voiam sărat 😀 Aș spune aici, că după începutul inedit părea că va urma un an deosebit și, cu siguranță, a fost. Mai ales că a fost anul meu – anul Maimuței 🙂

memories of Thailand. #thailand #latergram #ayutthaya #travelblogger #travelgirl #nofilter

A photo posted by Cris (@cristina_gurez) on

Am mai acordat un interviu despre călătorii, în care am spus că îmi doream să devin stewardesă. Dar…nu se știe niciodată 😀

De ziua mea, în martie am mers la Iași, unde am făcut câteva lucruri. Am mers cu trenul :)Am ajuns la 24 – momentul în care am decis că nu vreau petreceri, mese întinse sau o noapte în club. Am preferat oameni puțini și o plimbare într-un oraș aproape, doar pe o zi – Iași. Ba chiar, scosesem ziua de naștere și de pe Facebook, dar, totuși, nu mai fac asta în 2017, că până la urmă – că am primit felicitări încă vreo trei zile, după ce am fost felicitată public de o bună prietenă 🙂

În ultima lună a primăverii m-am implicat în campania socială Avon – pentru susținerea femeilor care luptă cu cancerul la sân, dar și a celor care sunt victime ale violenței domestice. Despre asta am scris și acum, v-am îndemnat de sărbători să facem daruri duble.

Tot în mai, m-am alăturat campaniei „Drumul Fructelor” și am mers la cules căpșuni.

Dacă îmi amintesc bine, tot în mai am primit vestea că sunt bursieră la Centrul Media de la Stockholm School of Riga, în cadrul unui program pentru viitori jurnaliști de investigație. Mare fericire a fost 🙂

Luna iunie a venit cu tot cu vacanță. Am mers la mare, din nou, în Turcia. Doar că de această dată – în stațiunea Lara, anterior am fost și în alte părți.

Back to #mylove ! #turkey #antalya #mediterraneansea #relaxingtime #travelgirl

A photo posted by Cris (@cristina_gurez) on

Pe final de iunie, am ajuns într-o destinație nouă, pe care nu o planificasem și care nici măcar nu era în lista mea cu dorințe de călător – Riga. A fost dragoste la prima vedere.

#amazingriga #riga2016 #ssr #newdestination #newcountry #oldriga #perfectview #travelgirl #travelblogger

A photo posted by Cris (@cristina_gurez) on

Tot atunci,  am fost și la Censis – cel mai vechi oraș din Letonia.

Am mai descoperit un loc superb și secret din țara noastră – colecțiile impresionante ale lui Petru Costin, printre care și cea mai mare colecție de potcoave din lume, din Pădurea Condrița.

Pe la mijlocul lui august, am revenit la Riga, pentru încă o săptămână. Atunci am trăit prima experiență de a-mi fi pierdut bagajul. L-am primit a doua zi-seara 🙂 Și pe lângă zecile de mii de pași prin Riga, am mers și la Jurmala – a doua întâlnire cu Marea Baltică. Da, e foarte rece. Era frig, totuși, am intrat cu picioarele în apă. 

Cold, cold… sea!??? #balticsea #jurmala

A photo posted by Cris (@cristina_gurez) on

În ultima zi a lui august am descoperit Vinăria Brănești și viitorul hotel (primul) în stâncă de piatră în Moldova.

Let’s get lost! #branesticellars #discovermoldova #travelgirl

A photo posted by Cris (@cristina_gurez) on

Septembrie, chiar din prima zi, a venit cu o campanie electorală mult prea solicitantă, așa că m-am dedicat mai mult jobului. Am muncit și seara și mai în fiecare weekend. După atâta scris și citit nu mai aveam inspirație și pentru blog 🙂 Sper mult că recuperez în 2017. Sper :)) și sper că voi călători mai mult în acest an sau cel puțin în mai multe destinații.

La final de noiembrie-început de decembrie am mers din nou la Riga. Am încercat și Riga de iarnă, am patinat, ne-am distrat, am învățat și…am absolvit 🙂

Acum, când mă gândesc, realizez că…

Thailanda a fost un vis care încă stătea departe și-și aștepta rândul, însă norocul meu a fost să am un „Moș Crăciun” alături și un început de 2016 cu totul deosebit.

Letonia a fost, probabil, țara care mi-a marcat anul 2016 (și care nu se afla în lista mea cu dorințe de călătorii în viitorul apropiat 🙂 )În Riga am locuit 3 săptămâni (iunie, august, decembrie), deci e orașul în care m-am aflat cel mai mult în 2016, după Chișinău – evident. Totodată, am dedicat programului 3 săptămâni și nu am mai căutat alte oportunități și destinații 🙂 Am absolvit programul „Jurnaliști pentru viitoare provocări” și poate în viitor și voi ajunge jurnalist de investigație. Cine știe?!

Turcia…rămâne una dintre țările mele preferate. Deși am fost de mai multe ori, aș mai reveni. În general, îmi plac destinațiile cu mister și, repet, ador marea, indiferent unde se află!

Moldova rămâne a fi încă o continuă descoperire. Am văzut prea puține, având în vedere că m-am născut și locuiesc aici, dar voi continua să o descopăr treptat.

Cred că, realizarea cea mai mare (nici nu știu dacă e realizare) sau mai degrabă o schimbare pentru mine – am început să fac sport în vara lui 2016. Eu întotdeauna „am fugit” de sport 😀 (cred că pot scrie separat la acest subiect, ca să vă spun cum și de ce am început și ce s-a schimbat).

Și ah da!!! Mi-am tăiat părul (mult), în vară, după vreo 10 ani. De fapt, nu știu dacă a mai fost așa scurt vreodată 🙂

Realizări, momente frumoase și amuzante, dar și lecții 🙂 au fost multe, și ca să povestesc am nevoie de mult mult timp și voi ajunge la o carte, care s-ar putea să fie plictisitoare pentru voi :)) Așa că mă opresc aici. Am avut un an activ, plin de călătorii – cu destinații noi, evenimente și muncă. Și, cum se spune de obicei, să sperăm că 2017 va fi și mai bun! Al meu chiar va fi! 🙂

Aici puteți vedea retrospectivele anilor 2013, 2014 și 2015.

Mă puteți urmări și contacta pe Facebook și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *