Traveling the World

Hua Hin ca stațiune de vacanță. Ce să faci acolo

26/01/2016

Am trecut de curiozitățile proaspete, de plaje și ocean – care e mereu postarea mea preferată, și acum vom vorbi despre chestii mai mult tehnice – unde te cazezi, unde și ce mănânci, dar și ce să vizitezi în zonă.

Dacă de obicei despre Thailanda, auzim despre zonele de plajă din Phuket sau Koh Samui, noi am mers în altă parte, o zonă mai puțin cunoscută pe la noi, dor foarte populară pentru germani, englezi și olandezi, ruși – foarte foarte puțini.

Hua Hin este o cunoscută stațiune de plajă din nordul Peninsulei Malay, la aproximativ 200 km sud de Bangkok. De la aeroportul din Bangkok până la Hua Hin am mers cu taxi-ul cam 3 ore. Orașul are o populatie de aproximativ 85.000 locuitori și este unul dintre cele 8 districte ale provinciei Prachuap Khiri Khan. Stațiunea are o istorie strâns legată de familia regală a Thailandei, aici este reședința oficială a regelui, fapt extrem de vizibil pe loc. Hua Hin are o plajă de 5 km lungime marginită de Golful Siam (Oceanul Pacific). Despre ocean și plaje, citiți sau recitiți aici.

Cazare. Puteți apela la agenție sau la site-uri de rezervări specializate pentru a alege unde veți dormi nopțile din Thailanda cea fierbinte. Desigur că, sunt hoteluri diferite, la alegeri, iar o altă variantă foarte populare sunt apartamentele sau hotelurile care oferă apartamente, desigur fără masă. Noi am mers pe varianta de apartament. Și deși nu strălucește la capitolul curățenie are un design și o grădină spectaculoasă. Piscinele de diferite forme și adâncimi, jacuzzi în piscină, pietrele de decor, copacii fructieri, dar și oceanul de după barieră creează o atmosferă extrem de relaxantă.

#amazing #thailand #thailove #newdestination #travelgirl #happyblogger #gurezmd #nofilter

A photo posted by Travelgirl (@cristina_gurez) on

apart (1) apart (2) apart (3)

Transport. Pentru a te deplasa prin Hua Hin poți opta pentru taxi clasic sau Tuc-Tuc. Totodată, există și microbuzele deși sunt ca niște tuc-tuc-uri mai mari 🙂 Foarte populare sunt motocicletele și bicicletele. O călătorie cu taxi sau tuctuc te costă cam 150 bhats, ceea ce ar fi aproximativ 5 euro.

taxi (1) taxi (2)

Mâncare. Dacă luați hotel, cu mâncarea e mai simplu 🙂 Dacă nu tot nu e o problemă. De altfel, fiind în hotel devii leneș, așa însă mergi și cauți locuri noi, încerci bucate noi. În zonă sunt multe localuri specifice, multe chiar mult prea specifice, de genul unor baruri cu terase. Și deși, la prima impresie nu te-ai reține, ele sunt premiate pe Tripadvisor. De exemplu Heaven’s Kitchen, unde am luat prima cină și am mai intrat și apoi. Foarte multe localuri de acolo sunt adaptate la dorințele turiștilor, așa că meniul e din bucătăria thai și internațională. De la orez cu pui și trestie sau muguri de soia până la pizza, cârnăciori și burgeri. Berea locală e bună 🙂 Se laudă și cu vinurile lor pe care le exportă, dar sunt foarte scumpe chiar și în magazine. Dacă vrei să mergi pe varianta cea mai ieftină este și supermarketul, dar…) Despre mâncarea thai, voi scrie într-un articol mare, separat 🙂

#thaifood #interesting #thailand #newdestination #travelgirl #happyblogger

A photo posted by Travelgirl (@cristina_gurez) on

Ce să vizitezi acolo. Dacă te-ai săturat de plajă sau nu te-ai săturat, dar ești dornic de aventuri, atunci în Hua Hin, poți descoperi locuri noi.

Templul Khao Tapiak/Insula Maimuțelor. Templul este situat pe muntele scund și deși pentru poporul local e un loc plin de sentimente religioase și emoții, pentru noi e un loc de admirat având în vedere specificul acestuia. De jos lși pînă în templu, vei vedea un Budha de mărime impresionantă și s-ar putea să te întâlnești cu 2-3 maimuțe de specie macaca 🙂 Asta face aventura și mai interesantă. Apropo, în Thailanda, atunci când mergi în locuri religioase trebuie să ai genunchii și umerii acoperiți. Așa e regula 🙂 De la locul nostru de cazare pînă la munte, am mers pe jos pe plajă, cred că mai puțin de 2 km.

#budha #thailand #mountain #travelgirl #happyblogger

A photo posted by Travelgirl (@cristina_gurez) on


img_8773templu (1) templu (2)

Gara feroviară din Hua Hin. Este mai populară atracție turistică din stațiune, deoarece este ceva unde nu vei mai vedea în altă parte. Clădirea gării este originală thai așa ca în cărți și filme documentare 🙂 Colorată și cu acoperiș creativ. Tot acolo, alături este și stația de tren regală. E o clădire ceva mai mică, dar similară cu gara principală.

#railway #thailand #colours #travelgirl #happyblogger #gurezmd

A photo posted by Travelgirl (@cristina_gurez) on

gara (1) gara (2) gara (3)

Village Market. Este un mall foarte mare, unde poți shopping, poți mânca bine în restaurante cu specific diferit și poți petrece serile acolo, deoarece în fața mall-ului este o piață deschisă, unde sunt mese, atunci era și bradul, și se vinde mâncare și băutură pe loc. În fiecare seară concerte cu muzică live. De Revelion, acolo era plin 🙂 Acest loc e foarte apropiat de ceea ce suntem noi obișnuiți, de Europa. Aici, există și schimb valutar, că nu sunt chiar dese în zonă.

vilage (1) vilage (2)

Cicada Market. Este o piață locală specifică de noapte de vineri până luni, adică doar în zile de weekend. Pe lângă faptul că îți poți alege gustări autentice thai și mănânci la terasa improvizată, poți și face cumpărături în imediata apropiere: haine, genți, bijuterii, tot. De asemenea, au loc diverse concerte, festivaluri, în dependență de perioadă.

În apropiere de Hua Hin este o vinărie ce organizează excursii, dar și o Veneție improvizată. Nu am mai ajuns acolo pentru că am profitat de soare și plajă, că timpul trece repede, iar fabrici de vin avem acasă, Veneția autentică am văzut-o.

Pot să vă mai spun doar că prețurile sunt mai mici decât la noi și decât în orice altă destinație unde am fost eu până acum și când e vorba de cazare, și transport, și mese și chiar shopping.

Vă mai las fotografii dacă aveți întrebări, comentarii sau doriți să citiți despre destinații și aventuri:

like pe facebook

follow pe instagram

img_8657 img_8677 img_8698 img_8724 img_8725 img_8776 img_8787 img_8806 img_8841 img_8842 img_8845 img_8847 img_8855 img_8882 img_8895 img_8954 img_8970 img_8974 img_8979

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *