Traveling in Moldova

Complexul turistic „Epoca de piatră”, construit în peșteră

08/09/2016

De Complexul turistic „Epoca de piatră” nu cred că ați auzit prea multe pentru că vestea că va fi inaugurat un astfel de complex – construit în stâncă a apărut în spațiul informațional abia vreo 3 săptămâni în urmă.

Trebuie să recunosc faptul că, acest complex e unul dintre locațiile care m-a uimit ca și concept și abia aștept să văd rezultatul final, mai ales că e vorba de primul hotel subteran din țara noastră.

Complexul se află lângă localitatea Brănești, raionul Orhei, la doar 5 kilometri de Orheiul Vechi, și se construiește într-o peșteră – o mină din care a fost extrasă piatra. Acest complex va include 15 numere de hotel. În cadrul complexului mai sunt două săli de degustație a vinului, de altfel în una dintre ele am încercat mai multe vinuri de Brănești, acolo unde ardea un rug tocmai potrivit pentru temperatura de acolo, iar pe jos erau blănuri. Da, ca-n epoca de piatră! …alături era și un bar 😀

De asemenea, este în proces de construcție o zonă de SPA – wineSPA, adică va fi cu vin/în vin 😀 de Brănești, desigur. Tot acolo, va fi și o sală de concerte, un restaurant și alte spații pentru relaxare și divertisment. Spațiile rotunde, pe care le veți vedea în foto, vor fi umplute cu sticle cu vin.

Nu vă faceți griji, proprietarii dau asigurări că există un sistem de ventilare bine pus la punct, dar și canalizare. Temperatura e sub 20 grade. Da, e un pic răcoare 😀 dar pentru asta gazdele s-au gândit să existe foc, blănuri și vinuri bune :D. La urma urmei, e vorba de epoca de piatră, nu?

Și da, dacă vă imaginați că veți merge acolo și veți trăi această experiență „exotică”, iar între timp veți arată asta prietenilor virtuali…uitați! În epoca antică nu era nici rețea de telefon, nici internet, nu?! 😀 Acolo nu există rețea de nici un fel, revii la viața obișnuită doar când ieși din peșteră.

Deocamdată Complexul turistic „Epoca de piatră” nu este definitivat, procesul de construcție mai durează, însă vestea bună e că doritorii pot să-și potolească interesul vizitând complexul și chiar savurând un vin bun la focul din peșteră. Pentru detalii, rezervări și diverse curiozități, urmăriți pagina lor de Facebook.

Așa, ca să știți! 😀 Pe masa barului subteran este o palmă mare de lemn: legenda spune că trebuie să o atingi, îți pui o dorință în gând și pui un leu de cât vrei tu! Aveți grijă ce vă doriți, că s-ar putea să aveți cu vârf și îndesat! 🙂

Vă las cu imagini realizate de fotografi:

Ion Dicusari

branesti-1 branesti-2 branesti-3 branesti-4 branesti-5 branesti-6

Victor Garștea

garstea garstea1 garstea2 garstea3 garstea4 garstea6

Alexandru Paniș

panis panis1 panis2 panis3

Only registered users can comment.

  1. Am vizitat restaurantul “epoca de piatra”Mi-a placut foarte mult intererul,te bucuri de o atmosfera linistita.Toata bucuria ne-a disparit dupa ce ne-u adus bucatele.Am inteles ca bucatarul sef nu face fata la asa un restaurant.(Placintele nu resista nici o critica,pestele si epurile cu miroc demult concelat,cartofii departe de taranesti,in mult lei,unile bucate ,care trebue au aduse la inceput s’au adus la sfirsit si altele….

    1. Îmi pare rău că ați avut asemenea experiență. Eu nu am am mâncat din bucatele lor, am fost doar la o degustație de vin cu nuci și cașcaval, așa că nu pot spune ceva despre bucătăria lor. Sper că lucrează la asta și pe viitor, măcar, vor face lucrurile bine.

    2. Dvs. ar trebui să mai lucrați la aspectul Ortografie înainte de a critica bucatele restaurantului, nu e clar: bucatele erau proaste sau dvs. necarturar/nepriceput)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *