Traveling the World

Situația actuală din Antalya, Turcia

13/06/2016

După mai multe atentate în Istanbul și Ankara – principalele orașe din Turcia, dar și faptul că Rusia a suspendat la sfârșitul anului trecut zborurile charter către Turcia, litoralul turcesc – ca destinație turistică, a început să fie privit sceptic.  Ajunsă aici, am aflat mai multe despre situația actuală de pe loc. 

Securitatea a fost întărită, astfel că pe străzi ar putea fi zăriți polițiști/jandarmi înarmați, deși – am ieșit în oraș și nu i-am văzut.

Se fac verificări. Polițiștii pot cere actele în stradă pentru a le verifica, de aceea trebuie să ai mereu pașaportul, sau mai bine o copie a pașaportului ( ca să nu pierzi pașaportul), sau se face o înregistrare la ghidul companiei turistice cu care ați venit și acesta vă eliberează un fel de card, datele personale fiind incluse într-o bază de date în care polițiștii au acces. Astfel, vei fi liber în 5 minute, fără pașaport sau dacă nu ești inclus în baza de date ai putea petrece până la 24 de ore la poliție 🙁

În locurile unde au loc evenimente publice cu numeroși participanți, spre exemplu concerte, expoziții, se fac verificări și nu doar de dragul verificatului. Localnicii spun că șeful statului lor înțelege că dacă aici ar avea loc un atentat atunci s-a zis cu Turcia turistică, care și așa suferă mult, începând cu acest an. Iată de ce, securitatea e maximă și se fac verificări ori de câte ori e nevoie.

Spre deosebire de anii trecuți, când la această vreme hotelurile erau aproape pline, acum hotelurile au cazări de 18-50%, ceea ce, spun ei, e foarte puțin.

Ruși sunt foarte și foarte rari. Zboruri directe din Rusia nu sunt, iar cei care vin – cu zbor prin Kazahstan.

În schimb sunt mulți germani, englezi, olandezi și localnici, adică turci.

Dacă sincer, absența rușilor nu se simte 🙂 iar presiune aici nu am simțit, jandarmi care ar influența sau ar insufla faptul că există pericole – tot nu. E liniște și e sigur.

Faptul că rușii au renunțat la Turcia, pentru noi e un avantaj – pachetele turistice s-au ieftinit. Din Chișinău sunt operate trei curse pe zi – Chișinău – Antalya. De bine e bine, așa cum e în Turcia. Eu sunt aici a patra oară 🙂 De fiecare dată – în alt hotel și am fost în trei stațiuni turistice, dar, cred că, despre asta putem vorbi în altă postare. De asemenea, pot veni și cu unele sugestii – ce se poate de văzut prin apropiere.

Aici am avut azi 29 grade, ieri – 28, iar la ora 8 și un pic deja am intrat în mare, apa nu e foarte caldă, dar e bună. Contrastul între soare și apă e tocmai bun 🙂

Dacă aveți întrebări, le aștept aici sau pe Facebook și Instagram. Pupici!

Only registered users can comment.

  1. Exista cred si o parte proasta a faptului ca rusii si implicit numarul de turisti au scazut. Din ce citesc, la hotelul la care ma duc la inceputul lunii august standardul ar fi scazut simtitor si toate review-urile din ultima perioada confirma asta desi este un hotel de top din Belek si asta ma ingrijoreaza pentru ca pretul nu a fost deloc mic. Datorita faptului ca nr de turisti este mult mai mic multe lucruri lasa mult de dorit din pacate. Poate insa isi vor reveni.

    1. la hotelul în care am fost, de fapt, din Belek nu prea se simțea absența rușilor, deoarece ei mereu au fost orientați spre turiștii europeni, în special – germani, olandezi, englezi… ce ține de absența rușilor, administrația hotelului a remarcat că e mult mai liniștit fără ei 🙂

      Sper să ai o vacanță frumoasă și să nu te dezamăgească serviciile din hotel! Oricum, marea e minunată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *