Food&recipes

Bucătăria indiană

26/10/2015

Vine uneori pofta de ceva bun din bucătăria indiană, 🙂 dar, din păcate, aici nu avem restaurante indiene și dacă o fi vreunul, probabil  nu e suficient de bun pentru că nu am auzit de el.

Așadar, după mai multe bucătării, astăzi cunoștem un pic ce ascunde savoarea indiană.

Din start, trebuie să menționez că deliciile indiene sunt foarte aromate, de cele mai multe ori dulci, picante, extrem de picante sau și/și. Mie îmi plac bucatele picante așa că, bucătăria indiană m-a cucerit imediat.

Prima dată am intrat într-un restaurant indian pe Insula Creta, în iulie 2013. Iar, apoi a urmat Dubai, decembrie 2014. Deocamdată așa, pe acolo sunt mai vizibile. Prin alte țări europene nu am prea văzut, drept că și eram concetrată pe deliciile locale 🙂

Cel mai popular fel de mâncare din bucătăria indiană este Chicken Tikka Masala. Ingredientul de bază din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular sos indian – de curry, plus pui și orez. Altă rețetă cunoscută este Puiul Tandoori –  pui marinat în usturoi și ghimbir, iaurt și condimente, mai ales – chili. Alt tip de pui este Pui Biryani – orez, carne, legume și desigur, condimente.

De altfel, orezul la ei e tare popular și divers, în dependență, de condimente.  Ghimbirul și șofranul se bucură de atenție sporită.

Populare sunt și diversele sosuri cu carne, care se servesc cu pâinea indiană tradițională – un tip de lipie/turtă, dar crocantă.

Cel mai cunoscut sos indian este sosul curry. În bucătăria indiană poți întâlni pui curry, orez curry, legume curry. Totul e curry 🙂 Dar e delicios!

Vă las și niște fotografii, apetisante, cred. 🙂 Mi se face poftă de o „aventură” în bucătăria indiană 😀

Anterior, am scris și despre bucătăria greacă, italiană, arabă și catalană.

india (1) india (2) india (3) india (4) india (5) india (6) india (7)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *