In the media

Everydayjournalism.md: 5 metode de relaxare by Cristina Gurez

03/11/2015

Everyday Journalism lansează o nouă rubrică și nu una obișnuită, ci una care te poate inspira. Vom afla care sunt metodele de relaxare ale jurnaliștilor și ce preferă să facă în afara job-ului. Prima listă cu 5 metode de relaxare ni le-a oferit  redactorul site-urilor Shok.md și Tribuna.md, Cristina Gurez. 

Călătoriile/plimbările. Da, știu că nu sunt echivalente, dar recent am citit ceva de genul “Eu: Îmi plac călătoriile! Contul bancar: Cum ar fi în parc?”  Călătoriile solicită bani și mai mult timp liber, ceea ce e mai greu, dar o plimbare nu costă și poate fi foarte spontană. Ador plimbările lungi de seară, indiferent de anotimp. Uneori poate fi în compania cuiva, alteori mă pot plimba singură pentru a analiza anumite situații, a-mi aduna gânduri, a lua decizii sau pur și simplu, pentru a-mi reîncărca bateriile. Iar aerul, mai ales acesta rece de toamnă este benefic și pentru somn.

Gătitul. Poate sună straniu, dar pe mine gătitul mă relaxează :), probabil pentru că nu o fac din obligație. Atunci când intru în bucătărie eu mă detașez de toate și pur și simplu îmi las inspirația și imaginația să își pună amprenta. Uneori dacă am timp, răbdare și pentru cine, pot găti ceva mai complicat, iar dacă nu – ceva simplu. Deseori coc diverse tipuri de checuri, prăjituri, clătite și îmi bucur colegii de muncă

Cititul. Citesc cărți, mai ales romane psihologice, de dragoste, fantastice sau cărți de dezvoltare personală. Cel mai des această activitate e înainte de somn, relaxează creierul, mă face să uit de ce s-a întâmplat peste zi și mă pregătește pentru un somn profund. Optez și pentru altfel de citit. Deseori, serile citesc articole despre turism, destinații, vacanțe pe bloguri sau site-uri specializate. Așa îmi stabilesc noi vise, dar și viitoare planuri.

Scrisul. Deși scriu toată ziua la muncă, sunt perioade când foarte des scriu și seara. Și dacă munca presupune articole despre politică și divertisment, atunci pasiunea mea presupune scrierea articolelor din călătorii pentru blog sau diverse experiențe despre modă, cosmetică, rețete.

Desigur, pe lângă acestea mai sunt și altele: discuții lungi cu oameni dragi; un latte savurat în liniște, o doză de shopping sau un film bun. Și lista poate continua

www.everydayjournalism.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *