Food&recipes

„Aventurile” din bucătăria italienilor

22/05/2013

Azi, deși mai neobișnuit pentru mine, scriu despre bucate. 🙂 Că tot m-am apucat să scriu mai multe articole despre impresionanta mea vacanță în Italia, nu pot să nu scriu despre ce se poate de mîncat bun acolo și mai ales despreeeeeee pizzaaaa, desigur! 

În primul rînd, peste tot, la fiecare metru vezi Bar Pizzeria, Ristorante Pizzeria, Pizzeria și multe alte feluri. Peste tot pizzerii, peste tot pizza. Ce să zic, pentru mine nu a fost foarte incitant. Pentru mine era suficient cuvîntul citit atît de des, încît pizza doar am gustat de două ori. Poate straniu, avînd în vedere că Italia e patria- mamă a pizzei și că anume acolo e pizza cea mai buna și da chiar e bună. Și, în toate meniurile sînt minimum 10 tipuri de pizza. De remarcat, că doar 1-2 cu produse din carne, în rest pește și cel mai mult legume și desigur cașcaval. 

În orice local în care intri pe masă, pe lîngă condimente sînt un fel de pesmeți ca să „îți strici foamea”  😀 și este și ulei de măsline, iar o dată cu bucatele neapărat se servește și parmezan ras.

Delicioasă e pizza Margerita- prima pizza făcută în lume.

Cea mai originală, însă, e pizza Calzone- pizza „colțunaș”, ceva de genul, e o pizza cu toate ingredientele în interior, iar deasupra cu sos de roșii.

Deși, am tot vorbit mult de pizza, mie mai mult mi-au plăcut pastele cu ton și sos de roșii, calmarii prăjiți, peștele copt, salatele de crudități și insalata de mare(salată de fructe de mare). Absolut delicios, tipic mediteranean și destul de ușor pe lîngă aluatul și ingredientele care fac pizza.

Deserturi…. ehhhh! Gelato (înghețată) fantastică, cu arome și forme originale! Și, desigur panna cotta, tiramisu și alte deserturi irezistibile! 🙂

Băuturi care mai de care… numai să vrei să bei. În general, am văzut că ei au foarte multe vii și la fiecare restaurant numai decît găsești vinno de la casa/ vin de casă, ceea ce la noi nu e. La noi doar vinuri de brand. În fine… Apa foarte bună la ei! 😀

Bucătăria lor e accesibilă, în sens că nu e deocheată, nu e vorba de exotic, e vorba mai degrabă de delicios și fără multe grăsimi. Pentru cei care se topesc după pizza acolo e Raiul!!! 😀


buc
buc1
buc2
buc3
buc4
IMG_1587
IMG_1589
IMG_7052
IMG_7333

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *