Food&recipes

Cheesecake fără coacere. 3 idei de umpluturi

16/03/2017

Cheesecake fără coacere am pregătit acasă deja de 3 ori. De fiecare dată diferit, însă mereu delicios. Se face ușor si e mai ieftin decât ai cumpără cheesecake gata făcut.

Ingrediente şi preparare:

Blat:

Biscuiți. Cei mai simpli. Eu am făcut de fiecare da cu Nefis. Vreo două treimi din pachetul de 400 de grame.

Unt. 100-150 grame, cam jumate de pachet.

Maruntim biscuiții. Dacă este blender e ușor si rapid ? dacă nu cu mâna sau o furculița.

Untul se taie bucăți si se topeste la abur, adică se pune intr-un vas care e deasupra altui vad cu apă care fierbe pe foc) Sper că a fost clar.

Apoi turban untul lichid peste biscuiți până ajungem la o pastă omogenă. Oricum rămâne un pic faramicioasa si dura.

Crema de brânză:

Un pachet brânză de vaci – 500 grame, de 9% sau mai mult (ca să fie mai gustos ?)

O smantană de aprox. 300 grame, de de 15% sau mai mult.

Zahar – aprox. 200 grame.

Un plic de gelatina de 10 grame.

Punem brânza, smantana în blender si batem. Apoi adăugăm zahar, mai puțin sau mai mult, decide fiecare cât de dulce vrea.

Apoi gelatina. De obicei pe plic scrie cum se face. Dacă plicul e de 10 gr. Punem Tot, iar dacă e de 15 potrivim) punem 50 grame apă fierbinte, într-un pahar/cească. Mestecam si lăsăm sa se răcească. Când e rece, turnam in crema de brânză. Mestecam bine.

Aranjarea:

De dorit să aveți o tava, peretii căreia sunt detasabili sau un vad cu formă clară, netedă. Puneți peliculă alimentară sau hârtie de copt. Apoi puneti biscuiții cu unt pe toată suprafața si cu o lingură presați si netezit. Apoi turnam crema de brânză.

Il dam la frigider 20-30 de minute ca să se întărească si sa putem pune stratul de umplutură. Dacă îl lăsăm simplu atunci il păstrăm la frigider vreo 2 ore, se recomandă chiar 4-5 ore, de aceea e o idee bună sa il faci seara si  să lasi la frigider pe noapte.

Umplutura sau stratul superior poate cel care vă place si din ce vă place. Eu va scriu cele 3 care le-am încercat si au fost bune.

1. Lămâie. De fapt, nu e un strat superior. Ci in crema de brânză se pune coaja rasă si sucul de la o lămâie. Culoarea cheesecake-ului va fi galben deschis, iar gustul dulce-acrişor.

2. Zmeură. Vreo 300 grame de zmeură înghețată sau mai mult. Cu zahar se pune in în blender si facem o pastă delicioasă rosie. După ce cheesecake-ul a stat vreo 30 de minute la frigider si un pic s-a întărit turnam stratul de zmeură. Acesta nu se va întări, dar va oferi culoare si gust extraordinar. Dulce-acrișor.

3. Ciocolată si nuci. Pentru cei care adoră ciocolată acesta e ideal si e simplu. Vreo 200 grame de nuci le mărunțim blender, le punem peste cheesecake-ul întărit. Apoi preparam o glazura simplă din plic – De. Oetker, glazura de ciocolată,  care se pregăteste cu 3 linguri de lapte sau apă rece. Si turnam deasupra. Dam la frigider si savuram dimineața la ceai sau cafea.

Cheesecake- ul meu preferat e cu fructe.

Un calcul simplu arată că un cheesecake făcut acasă costă cât două-trei felii din supermarket. Asa ca facem acasă) Si mai bun încă!

Precizez că eu niciodată nu pregătesc deserturi sau bucate cu măsuri exacte, eu merg pe varianta „La ochi” si „după gust”. Încă nu am dat-O in vară ?

Dacă aveți întrebări scrieți în comentarii sau pe Facebook. Dacă încercați rețeta, as fi curioasă sa aflu cum v-a reușit ?

P.S. Multe diacritice lipsesc, dar am scris rapid de la telefon. Voi adaugă apoi ☺

Poftă bună!  ?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *