Offline

Vreau să ajung la vamă :)

06/04/2015

Eu vreau să ajung din nou la vamă. De spiritul meu de călător, nu cred că încape îndoială și dacă ar fi după mine bagajul ar fi făcut în 30 de minute și în mai puțin de două are aș fi undeva pe la Vama Sculeni… 😀

Dar, azi am două motive de a ajunge pe acolo. Primul e evident… călători, al doilea…colaboratorii Serviciului Vamal de astăzi poartă uniforme noi, în termeni de modă… ținute noi 😀

Partea frumoasă e că…femeile sunt cele mai norocoase ! Ele vor purta și pantaloni, și fustă. De altfel, noile ținute inspiră originalitate, fermitate şi exprimă misiunea Serviciului Vamal. 

Modelul uniformelor este realizat în acord cu standardele de utilitate, confort şi design, respectate în comunitatea vamală internaţională, încadrându-se în acest sens procesului de modernizare a Serviciului Vamal și Acordului de asociere al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Noua uniformă a ofiţerilor vamali include un set de elemente noi, începând de la cromatică, stofă, croială şi designul general al acesteia. Modelul a fost configurat de către experţii autohtoni, în raport cu necesităţile tactice ale colaboratorilor vamali, precum şi în conformitate cu atribuţiile specifice activităţii desfăşurate.

Astfel, stofa uniformei şi încălţămintea sunt adaptate cerinţelor de siguranţă a activităţilor operative desfăşurate în teren, în spaţii reduse, la efectuarea controlului vamal sau în situaţii speciale. Mai mult ca atât, la crearea noului model de uniformă experţii au ţinut cont de neajunsurile prezentate în alte modele de uniformă, fapt ce îi conferă originalitate și confort colaboratorului vamal.

Eu zic că e bine, iar noile reforme arată că instituția își apreciază colaboratorii și reforma își face tot mai mult loc.

Apropo, ultima dată, când am venit din București am trecut vama foarte repede, mai cu seamă, că eram un autocar plin. Iar, în mai 2014 când veneam tot din București, cu automobilul, am trecut în doar 5 minute, fiind de-a dreptul impresionată, iar în iunie, de la Constanța, tot câteva minute. De altfel, la punctul vamal vecin se trece mult mai greu. Nu îi laud pe ai noștri, doar spun experiențele pe care le-am trecut. Și acum, în perioada sărbătorilor, ei au luat mai multe măsuri pentru un flux echilibrat de transport și mărfuri. E bine!

Bineee, eu de sărbători rămân acasă, dar… sper cât mai curând să văd uniformele în realitate! Și aș face niște fotografii într-o uniformă… Cu fustă! 😀

uni uni1 uni2 uni3 uni4 uni5 uni6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *