Offline

Învață-mă să mor…

18/09/2014

invataDa, știu… imediat ce citiți acest titlu, vă gândiți la ceva urât, mai degrabă, nu-i așa? Dar, de fapt, lucrurile stau mult mai bine și mai frumos.

Anterior, am scris impresiile despre „Călăul e nevinovat”, roman semnat de Igor Volnițchi, ei, uite, a venit timpul și pentru cel de-al doilea… „Învață-mă să mor”.

Trebuie să recunosc că romanul se citește „ceva mai greu” decât anteriorul. E scris cu fraze lungi și gânduri complexe, care te provoacă să meditezi și care își tot consumă din „energie”. Că da, mai toată cartea e despre energia pozitivă și cea negativă care se află în interiorul nostru. Romanul vine cu niște clarificări în acest sens și ne face să înțelegem că multe lucruri depind de noi și că totul se întoarce, și răul, și binele.

„dacă tristețea este satelitul Durerii, al Energiei Negative, trebuia să existe și un satelit al Energiei Pozitive. Așa Dumnezeu a creat Fericirea, acel sentiment pe care-l au oamenii atunci când reușesc să preia din Energia altora, când devin puternici, sau când Dumnezeu le mai acordă o șansă de a supraviețui, de a-și duce la final misiunea, pentru că fiecare pe pământ, dar și în altă lume are o misiune” – citat pagina 43. 🙂

Romanul are drept erou principal, un bătrân care și-a trăit viața și vrea să moară însă, nu poate muri… Deoarece are multe de ispășit și multe de înțeles. Acesta își amintește toate greșelile, faptele rele și se chinuiască devorându-și trecutul. Iar alături, mai mereu, stă… Moartea… Da, da, ca să înțelegeți trebuie să citiți. 

„Muntele Durerii apare atunci când se naște un om și el crește continuu pe măsură ce crește omul. Muntele este alimentat din Durerea pe care omul o întâlnește în calea sa, dar și o provoacă altor oameni. Cu cât mai multă Durere întâlnește un om, cu atât mai repede crește Muntele, iar atunci când temelia lui nu mai rezistă sub povara noilor dureri, Muntele se năruiește și omul moare”.

„Învață-mă să mor” trebuie citită și devorată cu multă dedicație. E un roman ce implică mult partea psihologică și provoacă în a gândi la ceea ce putem face noi cu energia noastră. 🙂

P.S. Scriitorul şi jurnalistul Igor Volniţchi va face, la finele acestei săptămâni, câteva anunţuri importante. Despre aceasta au comunicat pentru Tribuna.md reprezentanţi ai companiei de promovare și consultanță Poliexpert și ai companiei Poliproject Exhibitons Ltd, care vor organiza evenimentul în cadrul căruia vor fi făcute aceste anunţuri.

„Este vorba de o întâlnire de suflet cu scriitorul și jurnalistul Igor Volnițchi. Evenimentul va avea loc în cadrul Târgului de Carte 2014. Igor Volnițchi va vorbi despre 5 noutăți care ţin de activitatea sa scriitoricească, inclusiv va da citire unui pasaj din cartea la care lucrează la momentul de față. De asemenea, evenimentul are și un scop caritabil. Astfel, cărțile scrise de Igor Volnițchi – „Istoria partidelor”, „Călăul e nevinovat” și „Învăță-mă să mor”, vor putea fi achiziționate contra sumei pe care vor dori să o achite participanţii la acţiune. Banii vor fi donați unui tânăr scriitor pentru a-l ajuta la început de cale”, ni s-a comunicat la compania Poliexpert.

Igor Volniţchi a spus că, la finele săptămânii, va face câteva anunţuri importante, precizând că aşteaptă la acest eveniment atât prieteni, cât şi oricare alte persoane care manifestă interes pentru activitatea sa, dar şi care doresc să participe la acţiunea caritabilă în susţinerea unui tânăr scriitor.

Notă: Evenimentul va avea loc în ziua de vineri, 19 septembrie, ora 16.00, la CIE Moldexpo, pavilionul central.

 

 

Only registered users can comment.

  1. am citit aceasta carte si ma coplesit momentele cind spune ceva ce chear ma regasesc in frazele alea este un roman complicat nu mea fost usor sal citesc insa esenta am inteleso si lectiea ce am invatato mai bine zis tema ce mea placut la ea e ca sati devorezi trecutl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *