Offline

Offline cu Igor Dodon la Sadova

12/02/2014

SAMSUNG

Cunoașteți deja, presupun, că acum trei zile, duminică, mai exact, Igor Dodon a organizat un offline, unde au participat 15 bloggeri. Am fost și eu. Ideea offline-ului, a spus el, este să îl cunoaștem ca “om normal” și nu ca politician. Ei, bine, așa să fie! Nu a fost un offline clasic, deși nu sînt eu mare expert în ele, e abia al doilea, acesta a fost o călătorie și cunoaștere a locului de baștină a lui Igor Dodon. Iar, acum impresii pe categorii:

Politică. Nu am să comentez prea mult aici. Viziunile noastre sînt diferite. Avantajele Uniunii Vamale?! Nu le-am prea auzit. De asemenea, socialismul… da! În unele țări socialismul e bun. După cum spune chiar Dodon de socialismul suedez și că vrea să îl aducă aici. Este doar un mic detaliu care împiedică procesul, zic eu, Moldova nu e Suedia. Pînă una alta, avem socialism moldovenesc. Ca și politician, însă, posedă mai toate abilitățile necesare pentru acest titlu. Posedă abilități de comunicare și cunoaște strategii de PR, fie a studiat asupra acestui fapt, fie a avut consilieri buni, dar știe foarte bine cum să evite un răspuns sau să răspundă în așa fel încît să nu fie probleme nici dintr-o parte. Cam așa. Deși, uneori se mai contrazice, iar dacă discuți mai mult asupra unui subiect lucrurile și argumentele se pot modifica încetișor. Moldovenismul promovat este mai degrabă o strategie de atragere și menținere a unui electorat concret. Mama sa a predat “limba română”. Are multe idei, dar să vedem cînd vor fi implementate. Pentru că o idee e bună cînd se vede rezultatul.

Om normal. La acest capitol, este un om normal, desigur, dacă faci abstracție totală de omul politic. Igor Dodon e om “de treabă”. Se vede că e gospodar. Că își iubește și se mîndrește cu satul natal. Cel mai mult, însă, își iubește și elogiază părinții. Din cîte am înțeles, tatăl, a fost exemplu pentru el. E sociabil și e moldovean autentic la capitolul – ospitalitate. Este un familist înrăit. Aici, aș mai menționa și faptul că a studiat economie și la capitolul politici bugetar-fiscale se vede că are cunoștințe și experiență în domeniu. Cred că ar face mai mult dacă ar activa în domeniul dat.

Sadova. E un sat frumos moldovenesc  cu oameni gospodari. Un sat care curge frumos de pe deal pe vale. Tabăra de lîngă sat, de asemenea, e tare drăguța, vara presupun că e și mai și. Aer curat. Atmosferă primitoare. Oameni calzi. Obiceiuri și tradiții valorificate.

Only registered users can comment.

  1. „Moldovenismul promovat este mai degrabă o strategie de atragere și menținere a unui electorat concret. Mama sa a predat “limba română”. Are multe idei, dar să vedem cînd vor fi implementate. Pentru că o idee e bună cînd se vede rezultatul.”

    Asta-i beton… 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *