Traveling in Moldova

Calendarul cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018

21/02/2018

O agendă centralizată a evenimentelor cultural turistice „Pomul Vieții” 2018 a fost lansată în premieră în Republica Moldova, astfel turiștii străini și reprezentanții diasporei își vor putea programa mai ușor călătoriile și vacanțele în țara noastră.

Calendarul cultural-turistic „Pomul Vieții” 2018 conține 28 de evenimente ce valorifică tradițiile milenare ale țării noastre în domeniul vinificației, tradițiile și obiceiurile, dar și obiectivele turistice importante. 60% din evenimente sunt organizate în afara capitalei, ceea ce permite orientarea fluxului de călători în zonele rurale.

Această agendă are drept scop sporirea vizibilității festivalurilor importante și poziționarea Republicii Moldova ca destinație turistică pe plan local, regional și internațional.

Calendarul este parte a campaniei de promovare a sectorului turismului peste hotarele țării #Fiioaspetelenostru și va beneficia atât de promovare online prin intermediul site-ului www.moldova.travel , paginilor de Facebook Moldova: Discover the routes of life (23,000 followers) și Moldova Tourist Information Center (10,000 followers), cât și în presa locală și internațională.

De menționat că, anul trecut, Moldova a găzduit 14 evenimente cultural – turistice de importanță regională care au atras peste 150.000 de vizitatori și care au contribuit la apariția pe piața a noi antreprenori în domeniul turismului. Pe parcursul anilor 2016-2017, Moldova a înregistrat o creștere media anuală de 17%, ajungând la 3,2 milioane de vizitatori.

foto: USAID Moldova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *