Food&recipes

Cea mai simplă rețetă de cornulețe fragede

01/02/2018

Aceasta, cred că, e cea mai simplă rețetă de cornulețe fragede, crocante și delicioase – după numărul de ingrediente și după modul în care se pregătesc.

Deci, avem nevoie de:

200 g unt (în copilărie, puneam untură sau margarină. Sunt bune și acestea, atunci chiar erau fantastice cornulețele 🙂 ).

200 g smântână de 15% sau mai grasă, dacă doriți.

și făină „cât încape” până devine aluatul vârstos, așa de pâine.

Umplutură: dulceață de care dorim/ne place, dar să nu fie foarte lichidă sau nuci, sau rahat, sau amestecăm 🙂 

Pudră pentru decorul și gustul final.

Desigur, putem opta și pentru cantitatea de câte 100 g sau 300 g – fiecare ingredient sau mai mult. Cu 200 g ies 2 tăvi standarde ale cuptorului. E perfect ca să îți pară că nu au ajuns, dar, totodată, să rămâi cu ideea că au fost incredibil de bune și mai vrei 🙂 

Untul trebuie să fie la temperatura camerei, adică ușor moale, sau îl punem unpic la abur, dar nu-l topim total. Îl amestecăm cu smântâna, apoi punem făină, până aluatul devine omogen. Apoi, îl acoperim cu ceva și îl dăm la frigider 2 ore, se va întări și va fi ușor de prelucrat.

După 2 ore îl împărțim în biluțe, biluțele le facem foi, foile le tăiem în triunghiuri. Le umplem 🙂 Eu am ales cu dulceață de vișine (preferata mea) și prune, așa ca în copilărie 🙂 Mmm ce gustos!

Cel mai bine punem hârtie de copt în tavă, în caz că va curge dulceața… așa ca la mine, cea de vișine 🙂 dacă nu – ungem cu un pic de unt sau ulei. Le coacem vreo 20 de minute la 200 grade. Le trecem prin pudră și gata! Sunt foarte simplu de făcut, fără zahăr, gustoase și cu aromă de copilărie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *