Offline

Ce este Almanahul Politic al Republicii Moldova

22/02/2018

Almanahul Politic al Republicii Moldova a ajuns la ediția a treia și dacă unii cunosc, chiar și foarte bine, despre ce produs e vorba, alții încă nu au avut posibilitatea să afle despre conținutul și originalitatea lui. Iată de ce, am decis să scriu aici câteva aspecte generale, prin care să răspund la unele întrebări care au apărut pe rețelele de socializare.

Almanahul Politic este o publicație print unică în R.Moldova, editată de Compania de promovare și consultanță Poliexpert și portalul Tribuna. Aceasta reprezintă radiografia tuturor evenimentelor politice zi de zi în decursul unui an – evenimentele nu sunt comentate sau interpretate, fiind redate aşa cum au avut loc. Publicația include și interviuri cu politicieni, șefi de instituții, demnitari de stat și agenți economici, iar fiecare lună are un „omul lunii”, personalitatea politică sau într-o funcție de conducere care a marcat acea lună.

Primul Almanah a fost lansat în 2016 – Almanah Politic 2015 (242 de pagini), fiind radiografia anului 2015, în 2017 – Almanah Politic 2016 (368 de pagini), iar în acest an – Almanah Politic 2017 (348 de pagini). Pentru Almanahul Politic 2018, care va fi lansat în 2019, deja se muncește. Pentru Almanah se lucrează 365 de zile din an, dar, desigur că, ultimele 2-3 luni sunt cele mai intense și mai complicate 🙂

Tradițional, Almanahul Politic este lansat în luna februarie. Acesta se editează, în fiecare an, în tiraj de 1000 de exemplare și nu este comercial, o bună parte din tiraj este donat bibliotecilor din țară.

În acest an, Poliexpert și Tribuna au lansat un nou produs unic pentru R.Moldova – primul Calendar istorico-politic al Republicii Moldova, Calendarul Politico-Istoric al Republicii Moldova – 2018, care inserează 132 de evenimente politice şi istorice ce au avut loc în anii de independenţă ai Republicii Moldova: fiecare lună are un eveniment central, ilustrat fotografic, dar şi alte 10 evenimente importante ce au avut loc de-a lungul anilor în luna respectivă.

Și amintesc faptul că, la 27 august 2017, Poliexpert a lansat și prima Enciclopedie politică din Colecţia „Oamenii Moldovei”. Primul volum al Enciclopediei cuprinde toate personalităţile care au deținut funcţiile de: preşedinţi, prim-miniştri, preşedinţi ai Parlamentului, miniştri şi deputaţi în perioada anilor 1991-2017.

Vedeți, mai jos, câteva detalii din conținutul Almanah Politic 2017:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *