Traveling the World

Oferta turistică a Moldovei – descoperită de turoperatori și jurnaliști din Germania

03/04/2019

Republica Moldova își dezvăluie potențialul turistic în fața turoperatorilor din Germania. În perioada 2-6 aprilie, un grup format din 9 jurnaliști și reprezentanți ai agențiilor de turism efectuează o vizită în țara noastră în cadrul unui tur informațional, organizat la inițiativa Agenției de Investiții, prin susținerea Ambasadei Republicii Moldova în Republica Federală Germană. Străinii au posibilitatea să „deguste” din autenticitatea ofertei turistice a țării noastre, care reprezintă un amalgam de experiențe unice: peisaje impresionante și viața autentică de la sat, imaginea reală a perioadei sovietice pe care o poți descoperi în stânga Nistrului, vinuri de calitate, kilometri întregi de galerii vinicole – atracții care ne duc faima în întreaga lume, potrivit unui comunicat de presă.

Turul informațional face parte din planul de acțiuni implementat de Agenția de Investiții pentru promovarea țării peste hotare, ca fiind o destinație turistică atractivă, de unde să revii cu istorii captivante și impresii de neuitat. „Acest tur are drept scop stabilirea unei interacțiuni directe între reprezentanții sectorului turistic din Germania și Moldova, iar organizarea lui a fost posibilă datorită receptivității prestatorilor de servicii turistice locali care au răspuns inivitației lansate de Agenția de Investiții” – Rodica Verbeniuc, director general, Agenția de Investiții a RM.

Vizita oaspeților germani a început cu un tur al Capitalei, în care au cunoscut îndeaproape viața urbană din cel mai important oraș al țării. În cea de-a doua zi – posibilitatea să descopere peisajele rupestre expuse în cadrul complexului Arheologic „Orheiul Vechi”, care scot la iveală rămășițele unei civilizații milenare. Aventura oaspeților va continua la mănăstrirea Curchi, unul dintre cele mai importante monumente religioase din țară, și se va încheia în faimoasele galerii subterane de la Cricova. Aici, oaspeții se vor plimba pe arterele care poartă denumiri de vinuri și se întind pe zeci de kilometri lungime. Totodată, vor admira colecțiile de licori ale celor mai influenți oameni din lume, care au trecut pragul vinăriei și se vor delecta cu aroma și gustul deosebit al Vinului Moldovei.

În cea de-a treia zi, turoperatorii și jurnaliștii germani vor întoarce filele istoriei popurului nostru, admirând cea mai veche și mai înaltă biserică medievală de lemn, construită cu peste 370 de ani în urmă. Seara se va încheia cu o excursie la Château Purcari, unde delegația se va delecta cu vinuri rafinate care s-au bucurat de apreciere înaltă la cele mai cunoscute concursuri internaționale.

Castel Mimi și Vinăria Asconi sunt alte două destinații excepționale incluse pe agenda oaspeților veniți din Germania, unde aceștia vor avea ocazia să aprecieze la justa valoare nu doar aroma și gustul vinului, dar și bucatele moldovenești, cultura și tradițiile țării noastre.

Menționez că, un tur similar a fost organizat în luna decembrie, când o delegația oficială de la Minsk a vizitat timp de 3 zile cele mai importante obiective din Moldova.

Vizita turoperatorilor din Germania în Republica Moldova este organizată în colaborare cu asociațiile profesionale de turism: Asociația Națională a Agențiilor de Turism din Moldova (ANAT), Asociația Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), Asociația Patronală a Industriei Turismului din RM (APIT), Asociația Națională a Turismului Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), Asociația Ghizilor din Moldova. 

foto: Agenția de Investiții

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *