Offline

Cursă avia nouă: Chișinău-Nisa

25/01/2019

O nouă cursă directă spre mare 🙂 se lansează. Este vorba despre Chișinău-Nisa. Mă gândesc la faptul că tare fain ar fi de „testat” cursa dată, or în Franța încă nu am fost 🙂

Zborurile spre Coasta de Azur vor fi efectuate, de 2 ori pe săptămână, începând cu 26 aprilie 2019, de către compania Air Moldova.

Programul zborului:

Luni
Chisinau – Nisa 19:40 – 21:30
Nisa – Chisinau 22:20 – 02:00

Vineri
Chisinau – Nisa 05:30 – 07:20
Nice – Chisinau 08:10 – 11:50

Prețul unui bilet pentru această destinație începe de la 99 euro, cu toate taxele incluse. Biletele pot fi cumpărate on-line, pe site-ul companiei, sau la agențiile de turism.

Nisa este un oraș în sud-estul Franței, pe coasta Mării Mediterane, la poalele Alpilor Maritimi. Orașul are 360 mii de locuitori și este al 5-lea ca mărime oraș din Franța.

Nisa este un important centru turistic și stațiune balneară, fiind supranumită „capitala Coastei de Azur” (Côte d’Azur). Printre principalele obiective turistice se numără Muzeul Matisse, Muzeul de Arte (situat în Palatul Kociubei), palatul-muzeu Massena (sec. XVIII-XIX), orașul vechi cu palatul-muzeu Lascaris (sec.XVII) și catedrala Saint Reparat (sec. XVII), grădina și ruinele castelului (sec. XI-XVII), ruinele orașului roman Cimenelum (inclusiv amfiteatrul roman din sec. I-II), mănăstirea franciscană din Cimiez (sec. XIII-XVII) cu un superb rozariu, grădina botanică Phoenix cu cea mai mare seră din Europa, teatrul de operă (sec. XIX), catedrala ortodoxă rusă (sec.XIX) ș.a.

Nisa este situată în regiunea Provența-Alpi-Coasta de Azur, și este centrul administrativ al departamentului Alpii Maritimi. Este de asemenea cel mai mare oraș din Franța ce nu este capitală regională; capitala regională este orașul Marsilia, mult mai mare decât Nisa, potrivit wikipedia.org.

foto: agentiavoyage.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *