Offline | Traveling in Moldova

Chișinăul – descoperit altfel, prin gusturi, arome și artă

29/12/2018

La Chișinău, acum 10 zile, a fost lansat un tur inedit, care îți permite să descoperi capitala noastră altfel – prin gusturi, arome, artă. Este vorba despre Chisinau Taste&Flavors Tour, conceput de Winetours Moldova, care, anterior, a lansat un alt tur – primul – Urban Wine&Art Tour. Ambele tururi oferă localnicilor și turiștilor posibilitatea să cunoască orașul prin intermediul oamenilor pasionați, aromelor de cafea, gustului vinurilor legendare, precum și unor noi forme de artă.

Urban Wine&Art Tour începe cu un atelier de pictare în vin, condus de un specialist în arte plastice. Continuă cu un tur pietonal și se încheie cu o vizită la prima vinărie urbană ATU Winery, unde are loc o degustație de vinuri și plăcinte.

Chisinau Taste&Flavors Tour începe cu un atelier de cafea la Tucano Coffee, unde împreună cu un barista participanții prepară cea mai aromată cafea din soiuri 100% Specialty Arabica Coffee. Continuă cu un tur pietonal pe străzile orașului vechi, alături de un ghid, apoi urmează o vizită la unul dintre wine-barurile de top din Chișinău, pentru a degusta 3 vinuri de calitate și cele mai populare plăcințele din oraș. Finalul e la cel mai mare producător de cosmetice din țară, Viorica Cosmetics, unde vizitatorii creează produse cosmetice proprii.

Veronica Tomescu, co-fondatoare a companiei sus-menționate, a spus că tururile acestea au fost inspirate de turiștii care, veniți la Chișinău, erau în căutare de activități interesante, dar nu dispuneau de mult timp pentru a se deplasa în afara capitalei.

Tururile pot avea loc în limba română, rusă și engleză și vor organizate la solicitare, prin înscriere prealabilă.

Eu, din păcate, nu am reușit să particip în cadrul primului tur Chisinau Taste&Flavours și o notez ca pe o „restanță” în 2018, dar, pe care, sper să o recuperez în 2019 și să vin atunci cu impresiile personale despre acest tur sau despre ambele. Vedem și poate chiar ne vedem în cadrul unui asemenea tur 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *