Food&recipes

Sufleu de brânză cu căpșune

04/06/2018

În weekend am pregătit un nou tip de desert. E o rețetă simplă, perfectă pentru sezonul căpșunelor. Iese foarte bun, se poate face fără făină și fără zahăr 🙂 Este vorba despre Sufleu cu brânză și căpșune. Și cum rețetele pot fi adaptate, reinterpretate, eu mereu le fac așa cum vreau eu sau din ingredientele pe care le am, în cantitățile pe care le am și nu exact după rețetele disponibile 🙂 

Ingrediente:

Pentru „aluat”:

 3 ouă 

300 grame de brânză de vaci, preferabil mai grasă (sau nu :))

2 pachete de zahăr vanilat (sau fără, dar miroase atât de bine în toată casa :))

2 linguri de făină sau pesmeți, sau griș, însă asta în cazul în care brânza va lăsa apă 🙂 (dacă nu, se poate fără)

Pentru sos:

vreo 300 de grame de căpșune

1 lingură de zahăr sau mai mult, după dorință

Așadar, batem albușurile cu un praf de sare până devine o spumă pufoasă albă. Brânza o amestecăm cu gălbenușurile, cele 2 plicuri de zahăr vanilat (dar poate fi și fără el, însă miroase atât de bine în toată casă :)) După cum am spus, dacă lasă apă compoziția adăugăm cele 2 linguri de făină. Ulterior, încorporăm compoziția de brânză în spuma de albuș. Ungem toată tava (cu diametrul 20cm) cu unt și turnăm toată compoziția. Punem felii de căpșune (vreo 5 căpșune) în aluat. Se coace la 180 de grade, timp de 35 de minute. 

Între timp, pregătim și sosul. Dacă ai blender, e foarte ușor. Căpșunile spălate și curățate de frunze se pun în blender, se fac sos. Adăugăm o lingură de zahăr sau mai mult, dacă ne place tare dulce, și punem la fiert vreo 5 minute. Și e gata O:)

Când sufleul e gata, îl tăiem bucăți și îl servim cu sos. Cred că va fi foarte bun și sufleul cu zmeură, vișine, piersici… în curând.

Preferabil să fie servit imediat după coacere, cald, cât e pufos și se topește în gură. Poftă bună! Sper să vă placă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *