Traveling the World

Desenzano del Garda, Italy. Things to do and places to visit

25/09/2017

Desenzano del Garda este un orășel, cu aproape 27 de mii de locuitori, de pe malul Lacului Garda. Acesta se află la 30 de minute distanță de Aeroportul Valerio Catullo din Verona. Orașul acesta poate fi numit și „colț de Rai”, nu de alta dar e frumos și bine acolo – de altfel, ca în mai multe orașe din Italia, mai cu seamă – orașe din zona Lacului Garda, pe care am îndrăgit-oDacă l-aș descrie în câteva cuvinte, aș spune că Desenzano înseamnă „liniște”, „relaxare”, „culoare”, „mâncare bună” și „înghețată extraordinară”.

Așa că, dacă ajungeți în Desenzano del Garda sau planificați, trebuie să știți câteva lucruri de văzut și de făcut:

Să descoperi Lacul Garda. Dacă ești prima dată în această zonă, atunci, în primul rând, trebuie să descoperi lacul și frumusețile din apropiere. Poți opta pentru o plimbare cu vaporul pentru distanțe mai lungi sau poți să te plimbi pe malul lacului cât ține Desenzano, important să „țină” picioarele 🙂 Aici, aș menționa și faptul că de la Desenzano poți să te deplasezi, pe apă, spre orice localitate de pe malul celui mai mare lac din Italia.


Să faci plajă. Pentru mulți turiști, Desenzano este o bună destinație de plajă. Rivoltella, Desenzanino, Via Lario, plaja de Aur, dar și altele se regăsesc în sau foarte aproape de Desenzano. Plajele sunt amenajate cu umbrele și șezlonguri – contra plată, sau poți merge cu prosopul și umbrela ta 🙂 

Să vizitezi centrul istoric al orașului, care e de-a dreptul „sufletul” acestui oraș. Acolo vei vedea un târg cu produse locale, foarte multe terase cu pizza delicioasă, gelaterii cu înghețată foarte bună, clădirile mici și colorate, dar și micul port de acolo. Și dacă dimineața acolo e foarte liniște, cu terase, practic, goale, seara e opusul, iar centrul este „cucerit” de numeroși localnici și turiști.

Să fotografiezi, să admiri sau să închiriezi o barcă. Chiar lângă centrul istoric e lacul și portul, respectiv de acolo poți închiria o barcă/un iaht sau poți cumpăra bilete pentru vaporul „de rută”, ce se deplasează pe lac. Tot acest loc e unul foarte fotografiat și pe care-l poți admira pe Instagram, dacă te interesezi de Desenzano.

Să vizitezi obiectivele turistice celebre. Castello di Desenzano, Duomo di Santa Maria Madalena, La Capella Ossario di San Martino, Villa Romana ed Antiquarium di Desenzano del Garda și altele.

„If traveling was free, you’d never see me again”

A post shared by Cris ? (@cristina_gurez) on

Să servești pizza, pasta, bruschette, gelato, un pahar de vin, o bere locală sau un Aperol Spritz. În general, bucătăria italiană la asta se referă, în primul rând, și în Desenzano vei găsi de toate, unele chiar ușor „adaptate” locului, având anumite tipuri și ingrediente care poate nu le vei mai găsi în alte orașe. Spre exemplu, am mâncat pizza cu somon și zucchini și înghețată cu lămâie și stafide „Garda Lake”, lasagna delicioasă, un pahar de vin, o bere locală sau un Aperol Spritz… 🙂 Zanoni, ViviCafe sau Il Gelato dei Masters sunt câteva dintre locurile ce trebuie vizitate și „încercate”. Lista întreagă de localuri recomandate o găsiți aici, cert e că, nu am trăit vreo „dezamăgire culinară”. Italia nu știu dacă poate dezamăgi la acest capitol 🙂

Să mergi pe bicicletă. Dacă ești pasionat de mersul pe bicicletă, de sport, de un mod de viață sănătos și mai vrei să eviți deplasarea cu autobuzul, cu taxi sau pe jos, o bicicletă e cea mai bună variantă. Aceasta poate fi închiriată de la centrele specializate. În tot orașul sunt piste pentru bicicliști, iar bicicletele sunt populare, așa că vei fi precum localnicii 🙂 De asemenea, cei pasionați ar trebui să știe că se organizează tururi pe bicicletă pe malul Lacului Garda.

Să faci shopping. Shopping-ul nu e o prioritate când mergi în Desenzano, totuși, ai putea achiziționa câte ceva J Există câteva mall-uri – La Vele, Maxi Di, etc., în cadrul cărora sunt mai multe magazine ale brad-urilor cunoscute în Europa, dar și brand-uri locale.

Să te distrezi. Despre Desenzano se spune că e un oraș cu viață de noapte foarte activă și, cred că, asta e referă anume la centrul istoric, pentru că acolo în fiecare seară cântă muzică live, dar și au loc petreceri cu diferite tematici, în zilele de weekend. În una dintre seri a fost White Party

Să savurezi. E ultimul și cel mai important punct din listă. Odată ajuns în Desenzano, ai putea să te relaxezi și să savurezi tot ce îți oferă acest oraș. Desenzano del Garda te așteaptă să îți ofere numeroase locuri, lucruri și emoții frumoase pentru suflet și corp, trebuie doar să de lași „dus de val” și să te adaptezi condițiilor 🙂


P.S. Curiozități fotografii de la Lacul Garda, găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *