Fashion&Beauty | Traveling the World

5 orașe din Italia în care să spui tare „Viva la Vita”

20/02/2017

Acest articol are un început parfumat, pentru că inspirația a venit de la un parfum ce îmbină parcă muntele, lacul, fructele roz, dar și frunzele cu rouă. În una dintre serile trecute am încercat noul parfum lansat de Avon „Viva la Vita”. Doar o singură atingere și m-a dus cu gândul la diminețile răcoroase petrecute în regiunea Lacului Como – unde apele întâlnesc munții, iar viața italiană inspiră – precum și acest parfum.

Așa că, dacă tot se apropie primăvară, vreme tocmai bună când să mergi în Italia și să savurezi fiecare moment, am zis să sugerez câteva destinații, în care să simți și să vrei să spui cu voce tare „Viva la Vita” (Trăiască viața!).

Bellagio mai este numit „perla” Lacului Como și e un superb oraș situat chiar pe malul apelor. Acolo timpul parcă se oprește în loc și, totuși, curge, dar așa frumos. E un oraș cu clădiri colorate, stradele pavate, peisaje fenomenale. Mai peste tot poți să întâlnești turiști care descoperă locuri, iar de cealaltă parte a „baricadei” sunt localnicii care nu se grăbesc nicăieri, stau la terase și savurează cafea sau chiar un limoncello 🙂 Vei găsi și mai multe locuri în stradă unde se vinde gelato (înghețată), pe care o poți savura pe malul lacului privind peisajele ce îmbină lacul cu munții, vapoarele ce plutesc sau poți hrăni peștii mari și negri care vin că mal. Sigur că, ai putea alege o terasă cochetă și poți profita de soare și de aerul proaspăt de munte.

Pechiera del Garda e un alt oraș, mai puțin cunoscut pe la noi ca destinație, însă are mult farmec. Călătoria cu trenul Veneția-Peschiera del Garda durează 1,13 h. Orașul e situat pe malul sudic al Lacului Garda. Combinația dintre orașul cu mașini și biciclete și cu bărcile pe ape creează o atmosferă romantică, de relaxare și când chiar e „dolce far niente” (savurezi plăcerea de a nu face nimic), ci doar de a te plimba pe străzile liniștite, de a admira centrul istoric sau de a savura cele mai bune paste cu ton sau bolognese și un pahar de rose la „Cristina e Franco”. Sau poate puțin shopping chiar pe strada centrală?!

foto: ARCA Enel

Verona e orașul iubirii eterne, cel puțin așa ne sugerează cunoscuta legendă. Deși se zice că Romeo și Julieta sunt doar personaje ale unei cărți, povestea lor de dragoste e multe prea prezentă și populară în Verona ca o să eviți. Ba chiar vei fi surprins să vezi cât de multă lume scrie bilețele de dragoste, pune lacăte și stă la coadă ca să atingă sânul Julietei. Dar Verona nu e doar atât. Superbul amfiteatru – Amfiteatro de la Roma – dovadă a timpului, e de admirat minute întregi. Castelvecchio – – pentru și mai multă istorie, Piaza delle Erbe – pentru a simți pulsul orașului, Turnul Lamberti – pentru vederea panoramică a orașului. Un cappucino și un tiramisu ți-ar putea umple și mai mult viața, după o doză bună de shopping. Foarte bună 🙂

Veneția. De la Aeroportul Marco Polo poți ajunge în oraș cu autobuzul sau cu vaporetto. De cum am coborât de pe vaporetto… turiști, turiști, turiști… Piazza San Marco cu porumbeii ei și muzică clasică, Basilica San Marco, Grand Canal, Puntea Suspinelor, gondolele, măștile – toate astea sunt Veneția, dar dacă vei dori să simți orașul ca un italian adevărat, atunci depărtează-te de centru, mergi pe străzile foarte înguste – unde nu sunt turiști, doar localnici  pe ici colo. Ia masa la o terasă dintr-o curte mică – o pizza, salată sau paste și…un Spritzcu lămâie și gheață. Si, la vita e bella! 🙂

Bergamo e orașul din două orașe – cel de Sus/Cita Alta(orașul vechi) și cel de Jos/Cita Bassa (orașul nou). Adevărata Italie o vei simți desigur că în Cita Alta. Și ajungi acolo cu funicularul (călătoria costă 2 euro). Dacă mergi în anotimpul cald atunci în „inima” istorică, unde e Catedrala Santa Maria Maggiore, vei găsi o piazza extraordinară în centrul monumentelor istorice, unde sunt șezlonguri și unde poți servi în voie o băutură răcoritoare cu amicii sau, pur și simplu, poți sta întins la soare – așa fac italienii 😀 Tarabele cu înghețată sunt nelipsite așa că…gelato al fistacchio, fragola sau al limone…?

Am mai vizitat și alte orașe italiene – Milano, Cortina, Como, etc… o să revin la ele, dar mai am nevoie de inspirație. Acum revin la sursa mea de inspirație pentru acest articol – „Viva la Vita” by Avon – cu note floral-fructate, o fuziune între măr și grepfrut roz, cu magnolie și vanilie cremoasă, în completarea notei senzuale de lemn de santal, și care inspiră cu stilul de viață al italienilor. I-am citit denumirea, m-am parfumat și mi-am amintit de atmosfera orașelor italiene veritabile, de italienii care savurează viața, pentru care „dolce far niente” e un hobby 😀 și ei știu cum să trăiască clipa, să râdă zgomotos, să savureze o cafea la o terasă sau să mănânce o pizza fără remușcări, pentru că ei au un bun principiu de viață – Viva la Vita. Parfumul este aici și puteți face comandă aici.

P.S. Vă recomand să purtați acest parfum în unul dintre orașele sus-menționate. Călătorii parfumate vă doresc și aplicați cât mai des principiul „Trăiască Viața”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *