Food&recipes | Offline

Cristina-gospodina

18/08/2015

Zilele  trecute fotografiile mele cu bucate și mai ales cu acel Tiramisu, pe care am zis că îl voi face acasă a stîrnit numeroase reacții și aprecieri. Ei bine, poate cineva și crede că eu nu gătesc sau nu pot găti sau că doar m-am lăudat pe seama altora… 😀 Mai am eu încă de muncit mult până la gospodină desăvârșită. Adevărat că dacă sunt ocupată nu prea gătesc, dar probabil trebuie cineva și să aprecieze rezultatele mele la acest capitol 😀 Până una alta, eu mai învăț 🙂

locheflochef3

Așadar, vineri am participat la primul Masterclass Vegetarian organizat în cadrul campaniei Meatless Friday by Ladylike, pe care am lansat-o acum câteva săptămâni. Omul-idee al acestei campanii, dar și care are grijă să mâncăm sănătos și mai și organizează evenimente faine este Ladylike – bloggerița Daniela Dermengi, vegetariană de 10 ani. E wow, știu! 🙂

daniela daniela1

Tinere dornice să afle secretele bucătăriei italiene și-au dat întâlnire la Lo Chef – Studiou Gastronomic, unde sub ghidajul chefului Marian Danu, care pe lângă faptul că e un bucătar iscusit și energic, mai e și un om care posedă simțul umorului la greu 🙂 Am avut tot ce trebuie pentru un masterclass reușit, dar și pentru a învăța cât mai multe șiretlicuri în bucătărie. 

danu danu1

Ah, da, uitasem să vă zic, am avut și dress-code culoarea galben. Eu am purtat bluză și sandale de așa culoare. Cel mai important efect fiziologic al culorii galben este ameliorarea digestiei.

Toate în galben, cu șorțurile potrivite, dar și înarmate cu cuțite… de bucătărie 😀 am gătit delicii italiene, care nu puteau fi autentice fără ingredientele de la Casa Rinaldi.

rinadi rinadi1 rinadi2

În final, după vreo trei ore de gătit, ne-am ales cu trei feluri de bucate: salată, paste cu ton și tiramisu (dacă veți fi cuminți, voi publica rețetele în altă postare 😀 ).

bucate_1 bucate_2 bucate_3 bucate_4 paste paste1 paste2

Desigur, a urmat și degustarea rezultatelor la o măsuță, de asemenea, cu elemente galbene: flori de câmp, floarea soarelui și lămâie, aranjată de către Belle Amour.

decor decor1

Și pe lângă toate lucrurile frumoase au mai urmat pungi cu cadouri de la Antos – cosmetică naturală, Casa Rinaldi – produse italiene, Avon – cosmetică pentru femei, dar și o tombolă cu premii de la Covrigăria Gusto Pretzel, Cosmetologie Medpark și Vinăria Asconi. Eu m-am ales cu un vin divin de la Asconi 🙂 Îl păstrez pentru când voi găti cele trei rețete magice acasă.

premii_1 premii_2

Coloratele fotografii au fost realizate de Oleg Melenciuc.

me_1 me_2 me_3 me_5 me_6 me_7 me_8

Vă amintesc că Meatless Friday by Ladylike este o campanie la nivelul Republicii Moldova care face parte din campania globală Meatleas Monday. Este o campanie lansată de blogul Ladylike și are drept scop de a reduce consumul de carne prin renunțarea la aceasta pentru cel puțin o zi pe săptămână și anume, vinerea. În fiecare vineri, Ladylike îți propune rețete de gătit fără carne. Campania are și o pagină de facebook, la care te încurajez să dai like și să faci parte din această comunitate – să postezi ce mănânci și unde mănânci fără carne și să vezi ce rețete inedite recomandă alte persoane din comunitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *