Offline

Chiril Gaburici

03/06/2015

Aseară am participat la o întâlnire informală cu premierul Chiril Gaburici. Offline-ul a avut loc la Guvern și a durat aproape 4 ore 🙂 S-a discutat mult și despre toate. Foarte mult la aspecte politice nu mă voi opri, colegii mei o vor face mai bine. Eu prefer să scriu aici chestii inedite și frumoase. 🙂 

Prim-ministru. Este în această funcție de 100 de zile și un pic. Nu se sufocă, chiar dacă nu e neapărat domeniul să de activitate. Când va vedea că nu poate face nimic, va pleca. Dacă vor dori să-l demită, el va pleca. Nu îi plac ședințele monotone în care nu se fac dezbateri și doar se votează. Vine din mediul unde discuții sunt făcute pentru a ajunge la rezultate concrete. Are o agendă foarte încărcată. Vrea un Guvern fără hârtie și fără tărăgănări. Își dorește să facă lucruri frumoase pentru cetățeni și se va strădui, dar nu știe dacă îi va reuși datorită factorilor externi. Îl deranjează numărul de oameni care îi asigură securitatea, precizând că el e un om liber și asta nu e pentru el. Când merge cu mașina de serviciu, a renunțat la girofar și solicită deplasarea regulamentar.

Politică. Nu se consideră politician și nu vrea să facă politică. A acceptat funcția pentru că avea șanse să fie votat. Când pleacă din Guvern, pleacă din politică. Nu este membru al PLDM, dar este asociat formațiunii pentru că a fost înaintat de ei.

Azerbaidjan. O experiență interesantă, diferită. A mers acolo pentru ă avea un contract. Viața sa nu s-a schimbat radical acolo, s-au schimbat unele activități și priorități.

Mașini. Este pasiunea sa mai veche. Când vorbește de mașini se vede entuziasmul clar. De trei luni de când e premier nu s-a mai atins de vreo mașină de cursă. Și îi este dor. Volkicar nu va avea loc în acest an. Visul său este să înființeze o școală de pilotaj.

Stil. Îi plac ceasurile, are mai multe nu a precizat câte. Culorile sale preferate sunt albastrul cerului, galben, verde, roșu, albastru și violet. Ce ține de ciorapii colorați, mi-a răspuns la întrebare arătându-mi ciorapii care-i purta ieri. Îmbrăcat în costum albastru, cămașă albă și cravată roșie, purta ciorapi în dungi negru-violet. „E vorba de Be Yourself, be different, nu e o gafă și nu am încercat să atrag atenția”. Are Iphone 6 pentru că e comod și curând va avea și Iwatch.

of of1 of3 of4

foto: Cristi Dorombach

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *