Traveling the World

Cricova Winery

02/06/2015

Se întâmpla într-o după amiază de final de aprilie. Împreună cu bloggeri autohtoni, dar și cei români (da,  a trecut ceva vreme de atunci) am descoperit Vinăria Cricova. Ce-i drept, eu am mers acolo a două oară.

Am urcat acolo în trenuț și ne-am plimbat pe străzile și bulevardele Fetească, Cabernet-Sauvignion, Chardonnay, etc., descoperind misterul din beciurile de la Cricova. Adevărat că nu e foarte card acolo, dar se merită. 

De asemenea, am aflat și despre producerea și fabricarea vinurilor, dar și producerea lor. Tot acolo, la Cricova, unde ghid ne-a fost o domnișoară amabilă, ne-a explicat și care e diferența dintre șampanie și vin spumant și ne-a spus că în țara noastră șampanie nu se produce. Așa că, reținem, e vin spumant. 

Vizita noastră a continuat și la impresionanta colecție de sticle. Acolo unde marii politicieni ai lumii au propriile mini-colecții de sticle de vin Cricova, pe care le-au primit cadou și le păstrează acolo. Klaus Iohannis, Traian Băsescu, Angela Merkel, Vladimir Putin, sunt doar câțiva dintre cei care dețin propriile vinuri Cricova.

În final, am ajuns în sălile de degustare în stiluri diferite: tradițional, maritim și europeană. Și, desigur, cum să nu se servească un vin Cricova bun?! Eu atunci nu am degustat 🙂 dar vinurile Cricova le cunosc, mai ales, vinurile spumante.

Mai multe despre Cricova, citiți aici. Detalii despre excursii în Orașul subteran Cricova, găsiți aici.

Fotografii frumoase și profi, admirați de la colegul român Victor Arsene.

cricova (2)
cri cri1 cri2 cri3

Acest articol a fost scris în cadrul infotripului Descoperă Moldova, organizat de către USAID CEED II, susținut de Chateau VartelyPurcariCricovaEt ceteraMimiVinăria PoianaPerna MeaOldComMateiTatrabisAgro pensiunea Butuceni și găzduit de către Orheianca.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *