In the media

Everydayjournalism.md: Hainele pot fi ca aparențele – înșelătoare!

22/05/2015

Am cunoscut zeci de jurnaliste de la TV și radio, am văzut care este dress codul și preferințele și ne-am gândit noi că a venit ziua să vorbim și cu jurnaliștii care sunt cei mai rapizi în online. Ei știu cât de important e să fii primul și să share-uiești o știre pe Facebook. Cristina Gurez este redactorul site-urilor Shok.md și Tribuna.md și este printre jurnalistele care e mereu cu ochii pe vedetele din Republica Moldova. Din acest interviu afli cum e garderoba unui jurnalist din online și care sunt preferințele, dar și cum a fost experiența Cristinei în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”.

-Ce găsim în garderoba Cristinei Gurez și cât de importante sunt hainele pentru tine?

-Multe rochii, fuste și blugi. Și foarte multă culoare.

 -Ai vreo slăbiciune ?

-Slăbiciunea mea de moment la capitolul haine, acum ar fi blugii rupți am câteva perechi cu rupturi diferite și intenționez să mai achiziționez ceva.

Dar, slăbiciunea eternă este culoarea roșie fie că e vorba de o bluză, o rochie, o pereche de pantofi sau un ruj.

3179

3144-Se spune că oamenii de la TV sunt mai stilați. Cum se îmbracă oamenii din domeniul online?

-Oamenii din TV sunt “obligați” să arate bine pentru că sunt mereu în vizorul publicului. Cei din on-line, în general, pot opta pentru un stil variat, în cazul în care nu le este impus un dress-code. Elegant, casual, uneori chiar și sport, deși nu e cazul meu. Depinde ce prefer fiecare. Eu prefer stilul casual chic, dar îmi place să experimentez.

 -Acum sincer, îi întâlnești pe oameni după haină?

-Da, îi întâlnești după haină, dar îi cunoști și îi petreci după calitățile lor. Deși, știm că hainele și culorile pot exprima curaj, senzualitate, maturitate, indiferență, nesiguranță, dar și alte caracteristici ale unei persoane, trebuie să ținem cont de faptul că hainele pot fi ca aparențele – înșelătoare!

Cristina Gurez-Ești redactorul unui site de divertisment, urmărești vedetele, dar și cei mai vizibili jurnaliști. Poți da nume de jurnaliști stilați?

-Urmăresc mai toate persoanele publice: politicieni, jurnaliști, interpreți și modele.

Dacă e să dau nume, atunci Cristina Moldovanu, Olga Fedosenco, Stela Danilă și Stela Mikșanski. De ce? Pentru că au un stil bine definit și sunt feminine oriunde și oricând.

-Contează cât dai pentru o haină? Ce te face să o cumperi deși e foarte scumpă?

Contează. Merg după principiul: dorințele să corespundă posibilităților. Sunt însă și excepții, când pot depăși bugetul, dacă e vorba de un eveniment special sau dacă e o haină care mă avantajează.

Cristina Gurez

3106-Cum este să faci shopping la Chișinău? Dar în Turcia? Acolo am observat că mergi mai des…

-Shoppingul la Chișinău e scump și nu oferă foarte multe opțiuni, dar nu fac achiziții foarte des.

Adevărat că în Turcia, am mers de mai multe ori, dar nu intenționat… Dacă vorbim de shopping și Turcia, atunci Istanbul e destinația perfectă care oferă diversitate și prețuri accesibile. Un shopping la fel de bun am avut și în Heraklion, Grecia, în Verona, Italia și Varșovia, Polonia.

-Shopping și-apoi călătorii sau viceversa?

-Hm… e greu, dar totuși aș alege călătoriile. Norocul meu este însă, că una fără alta ele nu există :) Dacă mergi într-o călătorie neapărat acolo faci și shopping, iar când te pregătești de o destinație neapărat faci cumpărături pentru că e nevoie de o pălărie, ochelari de soare sau o pereche de adidași. Deci, sunt inseparabile!

Apropo, în vara 2015 voi descoperi o nouă destinație turistică și de shopping, am înțeles că acolo e raiul culorilor și modelelor.

Cristina Gurez

3096

Cristina Gurez-Dacă astăzi ai avea 1 000 de euro destinați shoppingului, ce ți-ai cumpăra?

-Mi-aș cumpără o geantă de călătorie frumoasă și de calitate. De restul, câteva rochii și ceva pantofi. Îmi ajung bani?!

-Cum a fost experiența în proiectul ”Fashion Journalism” în parteneriat cu magazinul ”My London Shop”?

-O experiență nouă pentru mine, pentru că, în premieră, am realizat o sesiune foto în care m-am încrezut în alegerile cuiva în materie de vestimentație. Trebuie să recunosc că m-am simțit foarte bine în toate trei ținute de la My London Shop, mai cu seamă că am purtat și ceva ce eu nu am în garderobă.

Apoi, a fost interesant să merg în plină zi într-o ținută de seară și să pozez în fața trecătorilor care priveau curioși.

Mulțumesc mult, fetelor pentru experiența frumoasă!

Cristina Gurez

Cristina Gurez

Cristina GurezPartenerul proiectului: My London Shop

Fotograf și stilist: Diana Bodnarenco

Autorul proiectului: Victoria Ungureanu

everydayjournalism.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *