Offline

23 de…lecții de viață

14/03/2015

Unii îmi spun că sunt încă prea tânârâ, alții că – prea matură pentru pentru vârsta mea. Cine o fi având dreptate nu pot să vă zic cu certitudine, dar prefer să cred că e combinație cât se poate de reușită.

Mulțumesc vouă, tuturor, celor care ați contribuit la fericirea mea și zâmbetul care încet-încet îmi va desena riduri pe față :)) Gândurile voastre bune, vorbele frumoase, pupicii și îmbrățișările, m-au făcut să mă simt cea mai iubită dintre pământeni!

Vineri, 13, rămâne cea mai norocoasă zi a mea – zi în care am venit pe lume, zi în care am primit șansa să influențez cum va viața pe planetă 😀 Sigur asta sună tare! 

În fine, eu sunt fericită, iar viitorul sună extrem de bine! Zâmbiți și fiți pozitivi! Pupicei!!!

Ș-acum trecem la o altă parte a postării ceva mai filosofic, de viață. Nu sunt marele fan al scrierii acestui gen de postări, dar mi s-a spus că nu mă descurc nu chiar rău… poate m-au amăgit 😀 

Sigur 23 nu e prea mult, pentru experiență mare de viață, pentru realizări extraordinare sau pentru sfaturi. Totuși, am reușit în tot acest timp să experimentez, să cunosc, să învâț, să greșesc, să mă corectez, să cad, să urc, să îmi pun scopuri și să găsesc ceea ce e al meu, dar încă nu tot… 🙂

Așa că iată câteva gânduri, idei, principii și lecții deja învățate. Nu-s toate, plus că, am o viață înainte să greșesc și să învăț!

  1. Vârsta e o cifră care nu e demonstrată nici prin aspect exterior, dar mai cu seamă prin aspect interior. Contează de ce vârstă te simți tu și nu de cât scrie în buletin.
  2. Familia e cel mai frumos dar de la viață și cel mai frumos dar de la familie e viața. Unicii care te vor iubi în pofida a toate și te vor susține sunt cei din familie.
  3. Oamenii de lângâ noi îi alegem noi, dacă nu ne aleg noi. De obicei, trebuie să ne facem singuri alegerile, pentru a ne asuma riscurile și greșelile și a fi siguri că nu vom regreta. Unii pleacă, alții rămân. Asta e! Cei care pleacă, bine că au plecat! Rolul lor s-a încheiat. Oamenii care nu sunt lângă tine înseamnă că nu te merită în viața lor.
  4. Prietenii adevărați nu există, cu unele excepții. Există momente, luni și ani de prietenie. Prieteni adevărați sunt cei de viață, dar de care ne rătăcim în timp.
  5. Studiile nu ne facmai oameni și nici mai deștepți, ci contribuie la dezvoltarea personalității noastre. O diplomă cu 10 nu îți va rezolva cele mai grele probleme din viața ta.
  6. Munca nu mai este muncă atunci când primești satisfacție, dar și remunerare financiară. La mine e așa 🙂
  7. Inspirația vine cu de-a sila, dar adevărata inspirație vine când are circumstanțele potrivite. Diverse.
  8. Fericirea adevărată e să faci ce îți place și să ai oamenii dragi alături!
  9. Dragostea vine când te aștepți mai puțin și poate pleca la fel, dacă nu e din acea care implică străduință și dorință.
  10. Dorință dacă nu e, nu e nimic. Nu pot nu există, există nu vreau.
  11. Dorințele adevărate devin realitate dacă nu sunt imposibile și mai cu seamă dacă sunt spuse cu voce tare lângă cine trebuie. 🙂
  12. Călătoriile pot deveni cel mai frumos mod de a te cunoaște în diverse situații și de a cunoaște lumea.
  13. Fără rău, nu poți ști ce înseamnă binele.
  14. Fii pozitiv! Indiferent de situație, fii optimist! Totul se rezolvă cât ești viu.
  15. Fiecare problemă are minim  trei soluții.
  16. Decât să regreți că nu ai făcut, mai bine regretă ce ai făcut. Când stai între da și nu, e da. Întotdeauna fă doar ce vrei tu și nu vei regreta nimic.
  17. Nu zi niciodată, că nu se știe… Nu aduce ceasul, ce aduce clipa!
  18. Iartă și uită și vei fi fericit!
  19. Fii fericit mereu și bucură-te de fericirea altora. Vei fi răsplătit pentru asta.
  20. Atunci când absența ta nu e reamarcată, prezența  nici atât.
  21. Timpul e unica adevărata avere pe care o putem investi în oameni și relații.
  22. Cine nu riscă, nu bea șampanie!
  23. Nimic nu e imposibil, frica doar uneori e prea mare.

IMG_0881
IMG_0885
IMG_0888

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *