Traveling the World

Dubai, partea 2: De pe cea mai înaltă clădire din lume

11/12/2014

Îmi plac provocările și schimbările. Nu îmi place monotonia și ador senzațiile tari. Iată că Dubaiul este o destinație cu senzații tari, unul dintre aceste izvoare de emoții este cea mai înaltă clădire din lume – Burj Khalifa.

A fost constuită în perioada 2004-2009. Are 202 etaje. Înălțime – 828 m. 

Turiștii au acces până la terasa de la etajul 125. Recent, s-a mai deschis o terasa de lux la etajul 147, dar prețul e de vreo 5 ori mai mare, adică înmulțiți 40 USD… Noi am procurat biletele prin agenție, achiziția se poate face și on-line și probabil e mai ieftin cu până la 10 dolari, dar procedura e ceva mai complicată, mai cu seamă dacă nu cunoști.

În Burj Khalifa sunt oficii și apartamente, dar se locuiește doar până la etajul 140, mai departe nu e posibil din cauza aerului rarefiat și a altor motive de ordin extern.

Am urcat 125 de etaje exact în 60 de secunde. Emoțiile în acest minut sunt așa de intense și atâta nerăbdare… De multă vreme, nu m-au încercat asemenea emoții. 🙂 Frumos, frumos, frumos! Orașul de sus e extraordinar! 

Dacă am mai spus mai repet: Dubaiul trebuie vizitat obligatoriu!

Am stat aproape o oră, timp care chiar a zburat. Frumusețea neimaginabilă am întipărit-o în minte și am încercat și în imagini. Din păcate, lumina insuficientă și fotograful neexperimentat din mine nu au putut realiza fotografii cu orașul la distanță. Păcat, că nu vă pot arăta. 🙁 Dar vă asigur că e senzațional. Dacă nu credeți, mergeți și vedeți! 😀

Apropo, am privit și fântânile muzicale și de sus, nu doar de jos! Video și detalii despre minunăția luminoasă… în postarea viitoare! 😛
burj (13)
burj (16)
burj (15)
burj (10)
burj (4)
burj (2)
burj (3)
burj (1)
 
burj (5)
burj (9)
burj (8)
burj (7)

Only registered users can comment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *