Food&recipes | Traveling the World

Brioșe din 5 îngrediente

23/08/2018

Ingrediente:

100-200 g de unt (cu cât mai mult unt punem, cu atât mai multă făină vom adăuga și vor ieși mai multe brioșe)

5 linguri de zahăr

1 ou

1 plic de praf de copt

făină

+ fructe la alegere – pomușoare sau felii de fructe. Desigur că, se poate și cu ciocolată, nuci sau clasice. În aluat putem adăuga și cacao, dacă vrem.

Când e vorba de brioșe, rețete veți găsi foarte multe, însă asta mi se pare cea mai simplă, pentru că sigur brioșele ies gustoase și nu e nimic complicat în procedura de pregătire.

Pregătire și coacere: Deci, untul punem jumătate de pachet (100 gr.) sau chiar un pachet întreg de 200 de grame (dacă dorim mai multe brioșe). Untul îl trecem prin răzătoare 🙂 e mai simplu decât să te necăjești cu mixerul sau să-l pui pe foc. Apoi, punem zahăr – vreo 4-5 linguri, se poate și mai puțin. Amestecăm totul cu mixerul până la o masă omogenă. Apoi, punem făina cernută și praful de copt. Făină punem „cât încape”, mai exact până obținem o masă densă, un aluat vârtos și fărămicios. Pentru că dacă-l facem moale, la coacere riscăm ca brioșele să „curgă”, având în vedere cantitatea de unt. 

Punem aluatul în forme, apoi adăugăm fructele deasupra, ele oricum vor intra în brioșe, pentru că sunt grele, așa că e mai simplu să le punem la final și nu în aluat. Eu le-am făcut cu mure. Anterior, am făcut și cu afine. Poate fi și un mix de fructe.

Le coacem 20-30 de minute la 180 de grade. La necesitate, facem „testul scobitorii”. Și… poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *