In the media

Stiripozitive.eu: 10 lecții de viață pe care le-am învățat până la vârsta de 25 de ani: Cristina Gurez

04/12/2017

Cristina Gurez a absolvit licența și masteratul la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, USM. De 6 ani lucrează în jurnalism-ul online, fiind implicată în mai multe proiecte media. Este pasionată de călătorii, a vizitat 16 țări, iar în scurt îşi planifică să ajungă şi în a 17-a. Toate impresiile sale din călătorii, aceasta şi le împărtăşeşte cu cititorii în blogul Cristina’s Journal, un blog de călătorii și life&style – www.gurez.md. Crede că norocul înseamnă muncă, visurile devin realitate dacă muncești și ai răbdare, iar fericirea e în oamenii dragi și în posibilitatea de a face ceea ce ne pasionează. 

1. Lumea e prea frumoasă și mare ca să stai într-un singur loc. Iată de ce, călătoriile sunt cea mai bună cale de descoperi destinații și culturi noi.

2. Familia e cea mai importantă și nu poate fi înlocuită nici de carieră, de bani sau de alte persoane.

3. Oamenii vin și pleacă. Și trebuie să-i lăsăm să-și continue calea și rolul, pentru că fiecare ne marchează într-un mod și asta contează cel mai mult. Uneori e mai bine să plece mai repede.

4. E bine să ai încredere și, totuși, mai bine e să fii atent cui oferi această încredere, pentru că dezamăgirile sunt direct proporționale cu nivelul de încredere acordat unui om, uneori poate chiar mai mari…

5. Există oameni care critică, care critică mult, care critică mereu. Acesta e rolul și scopul lor, important e să înțelegi asta și să nu le dai atenție sau să știi să alegi ceea ce cu adevărat trebuie schimbat. Revenind la punctul doi, familia e cel mai bun critic și sfătuitor.

6. Sfaturile. Nu le accept, decât doar că dacă sunt de la acei (foarte puțini) oameni părerea cărora contează pentru mine, ale celorlalți – le ascult, zâmbesc și le mulțumesc. Și mă străduiesc să nu ofer sfaturi, doar în cazul în care mi se cere opinia foarte insistent.

7. Reușita e mai importantă decât succesul. Succesul generat de o realizare a noastră e frumos, dar e de scurtă durată, pe când realizarea în sine aduce fericire de lungă durată.

8. Nu încep ceva până nu știu sigur că voi realiza. Orice idee, proiect, chiar și text nu-l pornesc dacă știu că nu voi avea timpul, dorința și inspirația necesară pentru a ajunge la final.

9. Timpul trece prea repede ca să-l petreci cu oameni nepotriviți și cu activități care nu-ți plac. Uneori e mai bine să refuzi politicos sau să renunți la ceva ce altădată își plăcea sau îți doreai să faci, dar acum nu te mai reprezintă.

10. Vârsta nu determină nivelul de maturitate al unui om – lucru demonstrat de mai multe ori.

materialul integral – aici.

Sursă foto: Arhivă personală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *