Traveling the World

Things to do in Sirmione. Lake Garda. Italy

20/11/2017

EN. Sirmione is for sure one the places from Garda Lake region you should visit. It is one of the most popular places, that’s why it is a (maybe the most) crowded city.

Here are some things to do and places to visit when in Sirmione:

The Scaliger castle (13th century). The building of this complex started in 1277 by Mastino Della Scala. The main room houses a small museum with local finds from the Roman era and a few medieval artifacts

Grottoes of Catullus (Grotte di Catullo). The main historical landmark of Sirmione is the most striking example of a Roman private edifice discovered in northern Italy.

The church of San Pietro in Mavino, built in Lombard times (A.D. 765) but renovated in the early 14th century. The church contains frescoes from the 12th-16th centuries. The Romanesque bell tower dates from 1070.

The thermal springs, known as Therme di Sirmione, are located near the Lake Garda. You can use the opportunity and enjoy the thermal spring package for 5 hours – 30 euro, or all day – 60 euro.

The flower cover building. It doesn’t have a special name or history, but it is very appreciated by tourists, mostly in their photos. It is a special building in the `heart` of Sirmione and you can make your own perfect photo for Instagram.

Take a brunch, lunch or dinner. Sit on a terrace with lake view and eat an authentic Italian dish – pasta, sea fruits, lemon desserts, or simply a cappuccino and a gelato.

Walk on the Sirmione streets and enjoy the history, art, colors, and people or sit at the lake and clear your thoughts.

Go to the beach. Jamaica beach is a well-known beach in Sirmione, but it seems to be stoned, not a sand one.

Buy souvenirs with lemon color, smell or taste, as lemon it’s the most popular fruit at Garda Lake. You can choose the limoncello drink, soaps, lotions, perfumes and other.

Wish you interesting adventures! If you have any questions or you want to follow me on Instagram, FacebookP.S. My English is not as good as it was some years ago because I am speaking and writing too rare and I am really sorry about this, but I hope to improve it by practicing.

RO. Sirmione, cu siguranță, este un loc de vizitat, neapărat, dacă ajungi în zona Lacului Garda și, mai ales, dacă ești foarte aproape – spre exemplu, în Desenzano del Garda, care se află la o stație distanță cu vaporul, autobuzul sau trenul. De la Desenzano la Sirmione biletul costă 3 euro cu vaporul de rută și cu cât te afli mai departe costul va fi mai mare – lucru știut 🙂 Cică, zilnic, în Sirmione ajung mii de turiști. Mii! Așa că fiți calmi și savurați :))

În primul rând pe unde și ce veți citi, veți afla că, comuna e plină de turiști, e genul de localități în care ești călcat pe picioare, dacă nu ești atent 🙂 și trenuie să stai la cozi imense dacă vrei să intri să vizitezi vreun obiectiv turistic important, așa că înarmează-te cu răbdare și atenție și nu ezita să vizitezi acest minunat oraș, pentru că chiar merită efortul. Așa că, hai să-ți sugerez câteva idei, curiozități, chestii de făcut și locuri de văzut, dacă ajungi în Sirmione:

Castelul Scaligero (în italiană – Rocca Scaligera) este cel mai popular loc din Sirmione. Acesta este construit în secolul al XIII-lea de Mastino I della Scala, seniorul Veronei. Coada este foarte mare la intrare în Castel, așa că vă puteți mulțumi și cu vederea dinafară, mai ales că e situat pe mal de lac și mărginit de o piață superbă din punct de vede arhitectural.

Grota lui Catullus (în italiană – Grotte di Catullo) sunt ruinele unei vile romane din epoca augustină și, de asemenea, este un obiectiv foarte vizitat.

?

A post shared by Cris_travels (@cristina_gurez) on

Biserica Sfântul Petru în Mavino. Aceasta datează din secolul al IX-lea, dar a fost reconstruită aproape în întregime în secolul al XIV-lea.

Băile Termale (în italiană – Therme di Sirmione). Băile termale din Sirmione sunt renumite în acea parte a Italiei, dar și pentru turiștii străini și se găsesc în apropiere de Grotte di Catullo, fiind situate pe malul Lacului Garda. Poți alege un pachet de 5 ore – 30 euro sau toată ziua – 20 de euro.

Clădirea acoperită cu flori. Așa și nu am găsit denumirea acestei clădiri, însă este una extrem de populară în fotografiile de pe Instagram și Tripadvisor. DE altfel, e o clădire deosebită, în „inima” localității, așa că în trecere îi poți face o fotografie și chiar cumpăra ceva din magazinul localizat la primul etaj.

Savurează gelatto. Cel mai popular desert italian se găsește „la orice colț” în Sirmione. Gelatteriile specializate te vor pune la grele încercări până vei decide din zecile de tipuri – doar 1-2 tipuri de gelatto aromată și colorată. Savurează un bruch italian. Intră în pielea unui italian veritabil, alege o măsuță la o terasă care îți place, optează pentru un cappuccino (dacă e prima parte a zilei) sau un pahar cu vin sau Aperol Spritz (dacă e spre seară) și tradițională tartă de lămâie și relaxează-te, bucurându-te de soare și de vederea spre lac. Ia prânzul sau cina. Paste bolognese sau cu fructe de mare și o salată cu verdeață și legume își va da energie pentru o nouă plimbare lungă.

Plimbă-te și admiră imaginile spectaculoase. În partea de jos a Castelului, poți să te așezi pe pietrele și gigantice și să îți faci regulă în gânduri sau planuri pentru următoarea destinație de la Lacul Garda.

Fă plajă. Și în Sirmione poți face plajă la Jamaica Beach, dar se pare că intrarea în apă nu e tocmai ideală, ci e cu piatră.

Cumpără suveniruri cu aromă de lămâie – cel mai popular fruct de la Lacul Garda: băuturi, parfumuri, loțiuni, săpun și altele.

Pentru întrebări și pentru detalii din călătoriile mele – mă găsești pe Instagram, Facebook.

Aventuri frumoase! :*

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *