Offline

Sushi-destinații: California, Alaska sau Philadelphia?

31/03/2016

Cel mai des e Philadelphia, iar apoi California, Alaska, Seatlle…și mai urmează…Nu, asta nu e lista cu viitoarele mele călătorii, deși nu ar fi rău 😀 E un exercițiu vizual, gustativ și curios. Recent, am descoperit că, pe lângă renumita Philadelphia, mai sunt și alte tipuri de sushi cu denumiri de orașe sau țări și cum în capul meu mai mereu zboară destinații, mi-au atras atenția 😀 

Așadar, de ce unele tipuri de sushi au nume de destinații? Istoria sushi spune că, de fapt, sushi cu denumiri de orașe și anume acestea americane, au fost date anume în vest, datorită faptului că atunci când sushi au devenit populare, au apărut diverse combinații, care în Japonia (țara de origine sushi) nici nu se găsesc. De exemplu, utilizarea somonului în prepararea sushi a fost introdus de către norvegienii de la începutul anilor 1980. În general, sushi a apărut în Japonia în 718, peste hotarele țării s-a extins mult mai târziu datorită emigrărilor. În 1910, aproape de patruzeci de mii japonezi au emigrat pentru a lucra în Statele Unite, la construcția de linii feroviare. Conceptul  de sushi a devenit cunoscut în California prima dată. La finalul lui 1970 au apărut primele restaurante de sushi, iar Ruloul California a reprezentat încununarea acestei munci: a fost creat astfel încât să devină modul perfect de introducere pentru cei nefamiliarizați cu peștele crud.

Ulterior au fost create și experimentate diverse combinații, astfel că astăzi mai multe poartă denumiri de destinații:

Ruloul Alaska –  cu somon crud în interior sau înfășurat în exteriorul ruloului.

Rulou California conține avocado, kanikama(surimi), castravete, și tobiko(icre de pește zburător colorate), realizat, în general, ca și uramaki (cu orezul în exterior și algă în interior).

Rulou Philadelphia conține somon crud sau afumat, cremă de brânză (Philadephia – ca și denumirea), castravete, avocado sau/și ceapă chivas.

Rulou Seattle conține castravete, avocado, cremă de brânză și somon afumat sau crud.

Rulou Michigan conține umpluturi precum ton fript picant, icre, sos picant și avocado. Este o versiune a ruloului cu ton picant.

Eu vă recomand sushi de la restaurantul Bastion, acolo unde a apărut și curiozitatea mea către sushi-destinații 🙂 Cu atât mai mult că, la 2 porții de sushi comandate –  a treia o primiți gratis 🙂 da, da, ați auzit bine, eu am verificat deja! 😀 Să știți că oferta e valabilă 6 zile din 7, mai puțin duminică, când e zi de familie și ai 25% reducere la toate deliciile din meniu.

Așadar, care e și când e următoarea voastră sushi-destinație? 😀 

DSC_8943 DSC_8958 DSC_8969-2 DSC_8973 DSC_8990-2 DSC_9009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *