Urmează un articol despre locurile de văzut și lucrurile de făcut în capitala Thailandei, Bangkok, dar am zis că un articol aparte merită anume cel mai vizitat și deosebit loc din Thailanda – Palatul Regal – The Grand Palace.
Apropo de vizite, Bangkok-ul a fost desemnat cel mai vizitat oraș din lume în 2013 și locul 2 la acest capitol în 2014 și 2015. De obicei, acesta concurează cu Londra și își schimbă locurile. Numărul turiștilor variază între 16-18 milioane/anual.
Dar să revenim…Marele Palat este reședința regelui Thailandei. Cum am scris și anterior, Thailanda este regat și cultul regelui e promovat intens peste tot. Însă, acum regele locuiește în Hua Hin, acolo unde am fost la plajă 🙂
Complexul gigant al Palatului Regal din Bangkok a fost construit în anul 1782 și include mai multe clădiri impresionante de culoare aurie, pietre verzi, dar și decorațiuni multicolore. Atracția de bază de acolo este Wat Phra Kaeo – Templul de Smarald al lui Buddha. Este vorba despre un Budha din Smarald, din secolul al XIV-lea. Statueta este într-o capelă aurie de dimensiuni impresionante. La intrare trebuie să te descalți altfel nu intri. Așa e regula 😀
Totodată, acolo sunt mai clădiri unde locuia regele, își desfășura activitățile, unde locuia familia, etc. Este un complex imens la fel ca și rândul de oameni care așteaptă să intre. Biletul de intrare costă aproximativ 10 euro. Pentru a avea acces trebuie să fii îmbrăcat așa ca să îți fie umerii și genunchii acoperiți. Altfel nu treci, nicicum, ei chiar sunt extrem de exigenți. Pentru a ajunge acolo – apelați la taxi sau tuc-tuc. De altfel, în hotel unde sunteți cazați sau on-line, puteți cumpăra excursie la Marele Palat, dar, desigur, așa e mai scump.
Sigur că, este cu totul o altă lume, e stil tipic thai – așa cum văzusem în filme și cărți. Cu acoperișe sofisticate, cu mult auriu, roșu, albastru și verde, cu pietre colorate și flori, cu clădiri care arată a adevărate capodopere de artă. Unele dintre clădirile din complex sunt în reconstrucție. Pentru că ei nu lasă nimic să se distrugă, mai ales că venitul din turism e unul tare bunicel.
Partea rea e că în interior nu poți fotografia nici într-o clădire, partea bună e că asta motivează să mergi acolo și să vezi cu ochii tăi 🙂 Până ajungeți acolo, vă las cu fotografii colorate. Pentru detalii sau întrebări, mă găsiți pe facebook și instagram.