Traveling the World

Plajele din Barcelona

26/06/2015

Pe unde ajung, peste tot caut plaje sau cel puțin cam cu acest scop mă pornesc de acasă. Sunt și excepții, dar nu vara, vara e mare, soare și plajă, iar peștele din mine se usucă mereu de dorul apei marine. Așa s-a întâmplat că am ajuns la Marea Mediteraneană a doua oară în acest an, doar că pe altă parte 😀

Barcelona are doar 5 kilometri de plajă. Da, doar! 😀 Sunt mai multe plaje, iar cea mai faimoasă este Barceloneta. De altfel, e și cea mai aproape de inima orașului. Noi am ajuns la Barceloneta și la Nova Icaria, ceva mai departe, dar mai sunt plaje precum: Bogatell, Mar Bella, Sant Miguel, etc.

Nisipul e tare fin pe plajele catalane, marea e de un verde – azuriu spectaculos atunci când se întâlnește cu razele soarelui și cu cerul albastru.

plaja(12)

Acolo, da, sunt umbrele și șezlonguri contraplată, dar chestia, probabil, nu e în bani, cât în faptul că toți preferă să stea direct pe nisip. Plajele din Barcelona sunt suprapopulate de oameni care stau cu prosoape direct pe nisip, iar de umbrelă ai nevoie doar dăcă te expui la soare și în orele cu riscuri mari. De dorit să le evitați 🙂 Ce e tare bine în Barcelona că, dacă vrei să fluieri – fluieri 😀 , dacă vrei să cânți pe plajă sau în metro – o faci, dacă vrei consumi alcool sau fumezi iarbă. Este un oraș al libertăților, iar pe plajă e foarte ușor să îți dai seama de ce oamenii iubesc Barcelona și plajele ei.

Acolo admiri marea, nisipul, soarele, iar pe de altă parte, clădirile înalte de sticlă, și cele cu arhitectură și istorie de secole, dar și oamenii implicați în activități de-ale orașului. Erau momente când aveam impresia că mă aflu pe o plajă din Brazilia, deși nu am fost acolo. Am văzut filme cu așa peisaje natură-oraș 😀 Amintea un pic și de Dubai.

plaja(6)

La capitolul curiozități: se face foarte mult topless :D, peste tot unde te întorci, indiferent de vârstă și mărimi. Există negustori care continuu propun mojito, sangria, cola sau cerveza (bere) rece. Cam 3-5 euro. La plaje poți ajunge cu metro (linia galbenă) sau autobuz (Bus Turistic și D20, 34, 59, etc.).

Apropo, capitala Cataloniei, Barcelona, a fost aleasă de National Geographic drept cel mai bun oraș cu plaja din lume.

Ca specialist amator în știința plajelor 😀 , pot să vă spun că Barcelona are plaje superbe, unde eu mi-am actualizat bronzul și sunt „cam neagră” 😀 Și de data aceasta și marea era caldă nu ca în Kemer, în aprilie, când parcă intrai în apă cu gheață. Vă doresc să aveți parte de plaje fine, mare caldă și soare cuminte! 😉

plaja(1) plaja(2) plaja(3) plaja(4) plaja(5) plaja(6) plaja(7) plaja(10) plaja(12) plaja(13) plaja(14) plaja(15)

Only registered users can comment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *