Offline

Încă un motiv de călătorie

17/05/2015

Ultima dată când am fost la aeroport, era după miezul nopții, 30 aprilie, reveneam din Kemer de la căldură și soare, aici era noapte și frig, dar nu e despre asta. E despre faptul că, deși era noapte târziu în fața aeroportului era îmbulzeală și ambuteiaj. Ca de obicei de altfel: cine nu are unde se parca, cineva nu are unde, cineva stă parcat aiurea. Normal.

Parcarea supraetajată, atunci a stârnit mai multe discuții ai celor ce așteptau taxi-uri, am tot văzut așteptările și celor de pe rețelele de socializare, care sunt șoferi și au mașini și vroiau lansarea cât mai rapidă a parcării.

Veste bună! Pentru turiști și pentru șoferi, proiectul de construcţie a parcării multietajate a ajuns la final, iar astăzi parcarea este deschisă oficial. Apropo, curios, parcarea este una dintre cele mai mari din  Republica Moldova.

Deci de astăzi, toți cei care mergem la Aeroport, vom putea beneficia parcarea în 4 nivele, cu o capacitate de 823 de locuri, amplasată exact în fața aerogării.

Gratis! În prima perioadă de exploatare, toţi clienţii vor putea beneficia gratuit de serviciile  parcării noi 😀 Fain, nu?!

Important! Pentru a identifica rapid locaţia autovehiculului, fiecare nivel este marcat cu o culoare diferită: galben, portocaliu, gri şi roșu. La nivelul superior sunt locuri de parcare pentru persoanele cu dezabilități. De asemenea, sunt prevăzute două lifturi pentru transportarea persoanelor și a mărfurilor, rampe de trecere între niveluri pentru vizitatori și vehicule, dispozitive de informare și alte echipamente necesare în conformitate cu standardele europene. Fiecare pilon din parcare este dotat cu ungherașe reflectorizante din cauciuc și bordură din cauciuc pentru a evita deteriorarea automobilelor.

Și că tot îmi plac curiozitățile, aflați că SRL „AVIA INVEST” – compania administrator – investitor care, începând cu 1 noiembrie 2013, conform unui decret al Guvernului RM, a luat în concesionare Aeroportul Internaţional Chişinău. Conform Airports Council International Europe, Aeroportul Internaţional Chişinău este primul aeroport din Europa, la categoria aeroporturilor cu un flux de până la 5 milioane pasageri, care a înregistrat cea mai mare creştere a numărului de pasageri în 2014. Astfel, în anul 2014, Aeroportul Internaţional Chişinău a deservit 1 781 469, cu 34,28% mai mult decât în 2013. În prezent, pe Aeroportul din Chişinău îşi operează zborurile 19 companii aeriene spre 33 destinaţii din toată lumea.

Hm…33 de destinații!? 🙂 Următoarea mea nouă destinație e pe 12 iunie, când de altfel, voi testa și parcarea multietajată. Abia aștept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *