Offline

Zi de naștere undeva departe

06/03/2015

Au rămas zile numărate până la ziua mea de naștere și, în ultima vreme, sunt întrebată ce cadou mi-aș dori… Eu, demult, am înțeles că dorințele pentru a se îndeplini trebuie să corespundă posibilităților, așa că nu am dorințe deosebite. Nici imposibile, nici chiar mari… Totuși, dacă ar fi să dau voie viselor să vorbească, atunci.. de ziua mea de naștere, aș dori să plec undeva departe, într-o destinație exotică…măcar 2-3 zile. Ar fi senzațional! 🙂

Acum, pe de altă parte, mă uit și nu înțeleg, astăzi cunoscutul om de afaceri Ilan Shor, unul dintre cei mai bogați oameni de la noi, își sărbătorește ziua de naștere și deşi are milioane şi ar putea să îşi organizeze ziua de naştere în Paris, Roma, Viena sau într-o ţară exotică, practic,de fiecare dată, alege să o organizeze acasă. Straniu 😀 Pentru mine!

Dar cei care îl cunosc îl descriu ca familist convins și un adevărat patriot așa că preferă să fie mereu pe loc, alături de cei dragi și alături de cei care au nevoie. Voi, probabil, îl cunoașteți ca și mine: Din 2010 Ilan Shor este căsătorit cu cunoscuta cântăreață rusă Jasmin și împreună au o fetiță, Margarita. La cei 28 de ani ai săi deține mai multe afaceri de succes, printre care şi compania „Dufremol” (Duty-free). Totodată este patronul clubului de fotbal FC Milsami-Ursidos (Orhei), care a înregistrat mai multe reușite, iar acum ocupă prima poziție în Divizia Națională. Ilan Shor este cunoscut în R. Moldova și datorită sponsorizărilor și acțiunilor de caritate pe care le face. Compania „Dufremol” a devenit în 2011 sponsorul principal al Federaţiei Moldoveneşti de Tenis. În special, în context merită menţionate succesele echipei naţionale de tenis în Cupa DAVIS. Omul de afaceri se implică activ și în viața socială, finanțînd mai multe proiecte culturale. Spre exemplu, un proiect mai recent este „Calea ta spre succes”, în cadrul căruia mii de copii cu nevoi speciale și din familii social vulnerabile au fost ajutaţi financiar, fiind organizate şi un sir de evenimente cu tentă educativă. Ilan Shor este și unul din cei mai activi susţinători ai veteranilor.  Un alt eveniment organizat cu susținerea omului de afaceri, este Ziua Internațională a Copiilor. Tradiţional, interpreta Jasmin, soţia omului de afaceri, susține un concert cu această ocazie, iar mii de copii și părinți participă la activitățile organziate în această zi, fiind serviţi gratis cu înghețată, dulcuiri etc.

 Ilan Shor a finanțat şi prima expoziție de monede „Istoria unui galben”. De menţionat că Fundația „Miron Shor” are o agendă caritabilă extrem de încărcată. Astfel, anual circa 100 de familii social vulnerabile primesc ajutoare, mai mulți veterani lunar primesc produse alimentare, familiile cu mulţi copii – spațiu locativ, persoanele cu dezabilități – ajutor. Un proiect cu adevărat emoţionant este „Noi îți îndeplinim visele”. Acesta are scopul de ajuta copiii bolnavi oncologic. Un alt proiect este „Calea ta spre succes”. În cadrul acestuia, 50 de copii din familii social-vulnerabile au posibilitatea de a studia gratis limbile străine, de a învăța să cânte la instrumente muzicale, de a deprinde arta vocală, de a dansa. Fundația „Miron Shor” acordă ajutor caselor de copii, dar și oferă aparataj medical celor care au nevoie de acesta.   De asemenea, Ilan Shor este un susținător puternic al tinerilor talente. Împreună cu Ambasada Federației Ruse în R. Moldova, Shor a acordat premii tinerilor cercetători ai limbii și literaturii ruse. Tinerii au primit premii bănești din numele Fundației „Miron Shor”  și exemplare a culegerii Folclorul și monumentele de literatură a Moldovei.

Ilan Shor acordă suport financiar şi lăcașelor de cult, fapt pentru care a fost decorat cu înalte distincţii bisericeşti atât de către Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill, cît şi de Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Vladimir. Omul de afaceri este cunoscut și pentru că nu-i este frică să se implice în proiecte, care trec prin perioade dificile. De altfel, ,mai știți și că… Ilan Shor a devenit președinte al consiliului de administrare al Băncii de Economii din Moldova, după care și membru al consiliului de administrație la Aeroportul Internațional Chișinău. În prezent,   Aeroportul Internațional Chișinău se dezvoltă intens, îmbunătăţindu-şi vizibil principalii indicatori economici.    

 Ați văzut cum arată acum etajul 2 de la Aeroport? Eu l-am văzut când am zburat spre Egipt și abia aștept să servesc, din nou, acolo o cafea…pe finalul lunii martie, când voi decola spre o nouă destinație…

Până atunci… îmi voi sărbători ziua de naștere acasă. Tot ca Ilan Shor 😀 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *