Traveling the World

Istanbul: impresii. My turkish dream!

22/04/2014

IMG_2330

De prin vara trecută începusem să îmi doresc să vizitez Istanbulul. Dorința se născuse din aceea că privind câteva filme bune turcești, am început să le cunosc cultura și chiar câteva cuvinte știu.

Deși nu credeam că se va realiza atât de curând… De fapt, m-am convins încă o dată că dorințele se realizează dacă le spui cu voce tare lângă persoana potrivită. În cazul meu, cea mai potrivită persoană e sora mea, care are grijă de toate dorințele mele. 🙂

Așa și s-a întâmplat că pe la final de martie știam că voi merge pentru o mini-vacanță orientală, călduroasă, delicioasă și deosebită. Așa a și fost.

Începând de la zborul cu Turkish Airlines, care au o deservire impecabilă, oferă mese copioase și chiar căști și TV cu filme, muzică, jocuri etc.

Am văzut orașul în miez de noapte și am aterizat după 00.00. Desigur, am găsit hotelul nostru pentru că a doua zi urma adevărata aventură turcească.

Ce a urmat a doua zi și mai departe, veți afla în următoarea postare, pe care trebuie dacă nu să o citiți să priviți foto.

Am fost în parcul de lalele, la Moscheea Albastră, Sfânta Sofia, pe Bosfor și încă, multe alte frumuseți am văzut. Multe delicii am savurat.

În linii generale, Istanbulul e oraș plin de mister, care printre clădiri moderne înalță moschei de mai mare uimirea și frumusețea. Arhitectura e cu totul deosebită de orașele europene. E și logic, probabil.

Acum să vă zic, cea mai veselă parte din toată călătoria. Am mers acolo pentru a sărbători trei zile de naștere sau mai precis, alături de trei omagiate. Puteți să le felicitați încă: niciodată nu e prea târziu! 🙂

Lilia – 13 aprilie (prima zi a călătoriei), Tatiana și Ana – 15 aprilie (ultima zi a călătoriei). Iată așa! 🙂

fete

Bine de știut: Istanbul este cel mai mare oraș din lume care se întinde pe două continente, Europa și Asia. Are o populație de aproximativ 18.800.000 de locuitori în zona metropolitană (2010), adică circa 18% din populația totală a Turciei, apreciată la peste 73.000.000 locuitori.

Only registered users can comment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *