Traveling the World

Bergamo – orășelul italian care te cucerește de 2 ori

19/09/2013

Bergamo este orașul italian care poate să cucerească pe oricine dublu, acuș vă zic de ce. Acest oraș se află la o distanță de aproximativ o oră cu trenul de la Milano ceea ce costă de la 4 euro și poate ajunge pînă la 20. Depinde. Numai italienii înțeleg prețurile lor care sînt atît de diverse  pentru aceeași destinație.

Dar… Bergamo cucerește prin aceea că e format din două orășele: Cita Alta- orașul de sus/orașul vechi și Cita Bassa/orașul de jos/orașul nou. Deci, fiind jos admiri frumusețea orașului de sus și invers. Prin orașul de jos circulă autobuzele care te conduc pînă la stația de funiculare. Acolo achiți 2 euro și mergi cu funicularul în orașul de sus. Călătoria asigură o imagine de nedescris a orașului de jos care e constituit dintr- o mulțime de clădiri noi cu elemente vechi și în stiluri tipice orășelelor italiene. 

Partea de sus impresionează prin stradele înguste din piatră, cu pereți înalți, prin catedrale și capele vechi. O capelă de peste o mie de ani. Catedrala Santa Maria Maggiore și o piazza extraordinară în centrul monumentelor istorice unde toată lumea se relaxează stînd chiar pe jos pe scaune sau șezlonguri, servesc ceva delicios, iar pe fundal se aude muzică clasică și zgomotul unui havuz drăguț. Ceva deosebit.

Totodată, tre’ să menționez Bergamo este candidat la titlul de capitală culturală europeană în 2019. Eu susțin. Cu adevărat frumos.

Și, da… Bergamo este un oraș  cu o populație de 119.894 de locuitori. Aici se află Aeroportul Internațional Orio al Serio, care deservește piața de costuri reduse a orașului Milano. Și încă… vizavi de aeroport este un mall…. ooof! Cînd intri acolo uiți ce ai vrut să cumperi pentru că nu te rătăcești în mall, ci chiar în magazinele care sînt grandioase. Atîtea ai de ales, că renunți… Eu știu!  😀

SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG
SAMSUNG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *