Traveling the World

Villa Carlotta de la Lacul Como

12/11/2013

IMG_0868

În extraordinara mea vacanță din regiunea Lacului Como, am vizitat numeroase locuri impresionante. Atunci, în septembrie, natura acolo era ca în plină vară. Din vacanță, am scris deja despre Milano și Bergamo, dar nu am spus nimic despre Lac și despre frumusețile ce completează peisajul natural care e vizitat continuu de turiști din toate colțurile lumii.

Villa Carlotta este o vilă situată chiar pe malul Lacului Como. Potrivit istoriei, aceasta a fost construită pentru marchizul milanez Giorgio Clerici, în anul 1690. Deci, acum 323 de ani…  Teritoriul vilei e de circa 8 hectare. Foarte mare. De cealaltă parte  Lacului se situează orășelul Bellagio, orășel tipic, vechi, frumos italian! Înghețată tare bună este!

Grădina din jurul vilei este decorată cu sculpuri și havuzuri și diverse statuete. Toate plantele sînt perfect aranjate și bine îngrijite. Și, totodată sînt diverse păsări și animale micuțe. Plimbîndu-te prin cele 8 ha, treci treptat dintr-un colț de lume în altul. Ba mergi printr-o alee de portocali și lămîi, ba printr-o porțiunea vastă de pămînt cu cactuși de diverse tipuri. Pe de altă parte, tot felul de brazi și stejari. În altă parte, o cascadă, cu scări din lemn, frînghii și plante de junglă, iar mai încolo zona bambușilor. De toate. Absolut. Este o grădină botanică uimitoare.

De ce se numește Carlotta?!  Pentru că vila, proprietara căreia în 1843, era Prințesa Mariana a Prusiei, a fost dăruită fiicei acesteia- Carlotta, care era ducesă și după numele căreia a fost „botezată” proprietatea.

Intrarea în Vilă costă 6 euro, dacă îmi amintesc bine. 🙂 În clădirea propriu-zisă, nu se permit fotografii. 

Am văzut, însă, că este posibilitatea să îți faci nunta acolo. Fotografiile sînt extraordinare, probabil ca și sumele necesare pentru asemenea lux. 

Dar, ca turist e cel mai simplu. Și, dacă ajungi la Lacul Como, păcat să nu ajungi la impresionanta Villa Carlotta. Și să vezi Villa de pe lac, și lacul de pe balconul vilei. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *