Zilele trecute fotografiile mele cu bucate și mai ales cu acel Tiramisu, pe care am zis că îl voi face acasă a stîrnit numeroase reacții și aprecieri. Ei bine, poate cineva și crede că eu nu gătesc sau nu pot găti sau că doar m-am lăudat pe seama altora… 😀 Mai am eu încă de muncit mult până la gospodină desăvârșită. Adevărat că dacă sunt ocupată nu prea gătesc, dar probabil trebuie cineva și să aprecieze rezultatele mele la acest capitol 😀 Până una alta, eu mai învăț 🙂
Așadar, vineri am participat la primul Masterclass Vegetarian organizat în cadrul campaniei Meatless Friday by Ladylike, pe care am lansat-o acum câteva săptămâni. Omul-idee al acestei campanii, dar și care are grijă să mâncăm sănătos și mai și organizează evenimente faine este Ladylike – bloggerița Daniela Dermengi, vegetariană de 10 ani. E wow, știu! 🙂
Tinere dornice să afle secretele bucătăriei italiene și-au dat întâlnire la Lo Chef – Studiou Gastronomic, unde sub ghidajul chefului Marian Danu, care pe lângă faptul că e un bucătar iscusit și energic, mai e și un om care posedă simțul umorului la greu 🙂 Am avut tot ce trebuie pentru un masterclass reușit, dar și pentru a învăța cât mai multe șiretlicuri în bucătărie.
Ah, da, uitasem să vă zic, am avut și dress-code culoarea galben. Eu am purtat bluză și sandale de așa culoare. Cel mai important efect fiziologic al culorii galben este ameliorarea digestiei.
Toate în galben, cu șorțurile potrivite, dar și înarmate cu cuțite… de bucătărie 😀 am gătit delicii italiene, care nu puteau fi autentice fără ingredientele de la Casa Rinaldi.
În final, după vreo trei ore de gătit, ne-am ales cu trei feluri de bucate: salată, paste cu ton și tiramisu (dacă veți fi cuminți, voi publica rețetele în altă postare 😀 ).
Desigur, a urmat și degustarea rezultatelor la o măsuță, de asemenea, cu elemente galbene: flori de câmp, floarea soarelui și lămâie, aranjată de către Belle Amour.
Și pe lângă toate lucrurile frumoase au mai urmat pungi cu cadouri de la Antos – cosmetică naturală, Casa Rinaldi – produse italiene, Avon – cosmetică pentru femei, dar și o tombolă cu premii de la Covrigăria Gusto Pretzel, Cosmetologie Medpark și Vinăria Asconi. Eu m-am ales cu un vin divin de la Asconi 🙂 Îl păstrez pentru când voi găti cele trei rețete magice acasă.
Coloratele fotografii au fost realizate de Oleg Melenciuc.
Vă amintesc că Meatless Friday by Ladylike este o campanie la nivelul Republicii Moldova care face parte din campania globală Meatleas Monday. Este o campanie lansată de blogul Ladylike și are drept scop de a reduce consumul de carne prin renunțarea la aceasta pentru cel puțin o zi pe săptămână și anume, vinerea. În fiecare vineri, Ladylike îți propune rețete de gătit fără carne. Campania are și o pagină de facebook, la care te încurajez să dai like și să faci parte din această comunitate – să postezi ce mănânci și unde mănânci fără carne și să vezi ce rețete inedite recomandă alte persoane din comunitate.