Food&recipes

Thai cuisine

25/04/2016

EN. Thai cuisine is one of the most popular cuisine in the world and it is a bunch of colors and flavors. Thai dishes are sophisticated and you will never be sure about what do you smell and taste 🙂 There are too much flavors. But this is the most interesting part! Sweet and spicy – these are the main tastes of the Thai cuisine. Thai people love strong spicy dishes and they say this is sweet 😀 but for European people this is too spicy!

Rice, as for other Asian cuisines, is the most important part of any meal and the words for rice and food are the same: khao. Eating rice means to eat food. Also you’ll see noodles, noodles, noodles of different types and colors. A lot of fresh vegetables, herbs and fruits. Thai cuisine is also about different types of meat, fish, a lot of prawns and Sea fruits.  Fried, boiled or grilled dishes – you can choose what do you want to eat and they’ll cook for you right there…in the street or at the market 🙂 Coconut juice and coconut ice cream are the sweetest memories from Thailand.

RO. Bucătăria thailandeză e o explozie de culori și gusturi. Dulcele și picantul sunt senzațiile cele mai frecvente pe care le veți simți și care, cu siguranță, vor rămâne în memorie pentru mult timp. Paradoxul e că, bucatele lor sunt dulci, iar deserturile – sărate. Cel puțin acel desert, de care am avut parte – sub forma unor sarmale colorate, care stăteau printre prăjiturile europene, cu ardei iuți :).

#traditional #thaifood #thai #cake #salty #thailand #bangkok #dinner #cruise #river #travelgirl

A photo posted by Travelgirl (@cristina_gurez) on

Oricum pentru ei desertul constă din fructe proaspete – fructul Dragonului, Pomelo, Ananas, Mango, Rambutan, Chompoo, Guava, Papaya. Cel mai popular fruct e Durian.

#fruits #thailand #melon #papaya #banana #travelgirl

A photo posted by Travelgirl (@cristina_gurez) on

Thailandezii fac mâncare în aer liber, pe stradă, în piață și tot acolo o mănâncă. Partea bună e că totul e proaspăt și tu îți alegi ingredientele. Totuși, când vezi șobolani alergând pe sub masă sau pe sub grătar… 😀 Sunt foarte populare și localurile mici, terase lângă casele lor. Și, da, Thailanda nu e o destinație cu prea multă curățenie și igienă, așă că trebuie imunitate în caz că nu e 😀

#thaifood #interesting #thailand #newdestination #travelgirl #happyblogger

A photo posted by Travelgirl (@cristina_gurez) on

Orezul și pastele din orez – colorate se vând la fiecare metru, chiar în saci legați, pentru a păstra căldura. De asemenea – carne de toate tipurile și pregătită în toate tipurile; pește; fructe de mare și foarte foarte mulți creveți. Au multe specialități prăjite sau coapte. Ouăle sunt foarte populare și sunt incluse în diverse amestecuri cu orez și paste, legume. Totodată, multe rețete sunt cu muguri de soia, frunze de lemongras, verdețuri și legume locale.

Mâncarea e ieftină în Thailanda, în schimb vinurile sunt scumpe, adică 12-16 euro per sticlă. Ce ține de sucuri sunt populare cele de guava, mango sau ananas. Berea e bună, iar șampanie nu am văzut nicăieri.

Renumita nucă de cocos (sucul) e senzațională pe mal de ocean, deși nu place tuturor 🙂 Și înghețata în coajă de cocos – absolut delicioasă.

IMG_8734

O să recunosc însă că, la capitolul mâncare… a devenit complicat la un moment dat. Dacă primele zile am încercat supe și alte delicii thai din curiziotate și dorință, după vreo 4 zile voiam să mănânc ceva sărat cu adevărat, ceva acru, ceea ce acolo nu găsești. Acolo și supele sunt dulcii 🙂 Bine că există „bucătărie internațională” peste tot… 😀

IMG_8924 IMG_8925 IMG_8926 IMG_8964 IMG_9153 IMG_9154 IMG_9155 IMG_9156 IMG_9158 IMG_9160 IMG_9178 IMG_9497

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *