Destul de des experimentez anume la capitolul deserturi. Așa că, încerc diverse combinații de ingrediente, după inspirație 🙂
Ieri-seară muza a decis că e timpul de un Chec de lâmîie, foarte simplu de făcut și tare bunicel. Colegii de redacție au confirmat că e unul dintre cele mai bune de până acum 🙂
Așadar, e nevoie de 4-5 ouă, depinde cât de mare doriți să iasă.
200 g zahăr sau aproape un pahar, dar nu plin dacă nu vreți să fie foarte dulce.
250 g făină sau un pahar plin.
1 plic praf de coapt.
coaja de la o lămâie.
Se bat ouăle cu un praf de sare cu mixerul până se măresc în volum și devin ca o spumă. Adăugăm zahărul, batem până se omogenizează, apoi adăugăm coaja rasă de lâmâie – mixam! Ulterior, cernem făina ca să devină aerisită și să avem un desert pufos, și punem în făină și praful de copt. Rezultatul omogenizat – la cuptor, 150-180 grade. Eu nu sunt neapărat omul măsurilor exacte așa că de obicei fac totul la ochi 🙂
Poftă bună!