Food&recipes

Ce mănâncă polonezii

27/10/2013

Orice țară/oraș vizitezi, nu poți să nu guști din bucatele lor. Și, trebuie să încerci de toate că nu se știe cînd mai ai ocazia. 🙂 În Polonia, am fost un pic uimită, nu mi-a trecut prin cap că „colțunașii” sînt tradiția lor în materie de bucate. Dar, nimic deosebit. Ai noștri sînt la fel de buni și chiar mai buni cînd sînt făcuți în casă, cu dragoste.

Pe lîngă multă carne, de toate felurile, mănîncî și multă conopidă, brocoli și chiar rucola, uneori aveam impresia că sînt în Italia. 🙂

Varză înăbușită, ciuperci în diverse moduri și multe rețete la cuptor. 

Ei nu percep prînzul fără supe. Nu e vorba nici de zeamă, nici borș, nici nimic, uitați. 🙂 Acolo tradiționale sînt supele- cremă, de cele mai multe ori, doar din legume. Cele mai interesante: supă- cremă de măcriș cu ou (stranie culoare și acră), de brocoli, spanac- foaret verzi, de ciuperci și altele. 😀 Interesantă mi-a părut supa de ceapă prăjită cu pesmeți. Bunicică.

Deserturi foarte bune. Toate. Deși, în mare parte, deserturi clasice universale.

Specific sînt colțunașii cu măr, cireșe și alte fructe și tarta cu măr(strudel) împrumutată de la vecini. Foarte bună.

Acolo, mi-am amintit de ceaiul Dilmah, bun ceai, uitasem de el. 🙂 Și, vinul e bun, nu ca al nostru, desigur. 🙂 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *